Una quarantena de restaurants lleidatans es comprometen a actuar contra el canvi climàtic i millorar la sostenibilitat. Donen suport al projecte Hostaleria #PelClima que promouen entre d'altres la Federació d'Hostaleria de Lleida

Per Ràdio Balaguer
522 visites

A la Noguera forment part d'aquesta iniciativa La Dolceta de Balaguer i Can Pere de Camarasa

22Acb280C22936440696Ff9A0684Cc5Bpelclima

41 restaurants lleidatans s'han adherit a Lleida #PelClima, una iniciativa promoguda per Coca Cola i Ecodes i la Federació d'Hostaleria de Lleida, que fa diferents actuacions per segellar el compromís del sector hostaler contra el canvi climàtic i per la sostenibilitat. Lleida #PelClima està desplegant accions perquè els establiments tinguin espais més sostenibles, redueixin l'empremta ambiental i facin visibles diferents estratègies per frenar el canvi climàtic. Des que es va posar en marxa el 2017 amb el suport d'Hostaleria d'Espanya, un total de 1.230 establiments d'arreu de l'Estat s'han adherit a la iniciativa Hostaleria #PorElClima i han dut a terme més de 14.500 accions en favor de la sostenibilitat i el medi ambient. A la comarca de la Noguera forment part d'aquesta iniciativa La Dolceta de Balaguer i Can Pere de Camarasa

Hostelería #PorElClima va néixer el 2017, després de la crida mundial de l'Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l'emergència climàtica. Constitueix una plataforma virtual que uneix a la comunitat d'establiments d'hostaleria que han decidit comprometre's amb la societat, amb l'entorn i amb un futur millor. Forma part de la Comunitat #PorElClima i està desenvolupada per Ecodes, amb la col·laboració estratègica i l'impuls de Coca-Cola i el suport d'Hostaleria d'Espanya. Des del 2017, un total de 1.230 establiments de l'Estat s'han adherit a la iniciativa, desenvolupant més de 14.500 accions pel clima. A més, per donar rellevància i visibilitat a les bones pràctiques del sector, el web d'Hostelería #PorElClima ha publicat més de 155 històries i sis casos d'èxit.

Per a dur a terme la iniciativa, Hosteleria #PorElClima ha posat a l'abast dels establiments de restauració un qüestionari per a conèixer la petjada de carboni que generen i així poder conèixer el seu impacte amb l'entorn i incidir en aquells punts necessaris per a ser més sostenibles. Una vegada analitzades i treballades les millores, els restaurants participants han entrat a formar part de la comunitat Hosteleria #PorElClima, al costat d'altres restaurants que se senten orgullosos d'impulsar accions contra el canvi climàtic i que compleixen amb els requisits per a ser considerats 'establiments sostenibles'.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar