Una vintena d'explotacions agràries, allotjaments, restaurants de la Noguera participen aquest cap de setmana en la segona edició de Benvinguts a Pagès.

Per Ràdio Balaguer
873 visites
519028145146C53B867Ad7146F717973Pages

Una vintena d'explotacions agràries, allotjaments, restaurants de la Noguera participen aquest cap de setmana en la segona edició de Benvinguts a Pagès. A tot Catalunya seran 850.

Es tracta d'un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d'arreu de Catalunya, que faran visites gratuïtes perquè els assistents puguin veure com i on es fan els productes que després ens arriben a taula.

Es podrà, per exemple, visitar oliveres mil·lenàries, molins prehistòrics, veure com treballen les abelles, descobrir vins fets amb varietats de raïms autòctones, veure com s'ha recuperat el conreu del safrà a Catalunya després de cent anys de la seva desaparició o tastar un vinagre fet amb mel i deixat reposar en bótes de roure francès.

A més d'aquestes visites, hi ha allotjaments en entorns rurals, restaurants que faran un menú especial i activitats complementàries a totes les comarques catalanes.

Benvinguts a Pagès és el resultat de l'esforç, la confiança i l'aposta decidida de l'Administració, però també del territori, que s'ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Benvinguts és un projecte pensat amb i per al territori, per desestacionalitzar i redistribuir el flux turístic i per dotar de nova oferta totes les comarques catalanes; una proposta lúdica i turística a l'entorn del producte i l'àmbit rural. Una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d'interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.

Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal reservar abans.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar