Vallfogona de Balaguer torna a ser per segon any consecutiu la capital de la cuina dels caragols amb la Fira Lo Caragol food
El certamen marida gastronomia, mercat de productes de proximitat, música i activitats per als més petits, amb altres propostes tenint sempre als caragols com a protagonistes.
El plat fort de la 2a Fira Lo Caragol food de Vallfogona de Balaguer és el Mercat Tast de Lo Caragol food, en el qual mitja dotzena de restaurants locals, però també vinguts d'altres indrets de la Noguera i de la Val d'Aran, cuinen les seves especialitats elaborades amb caragols. Unes degustacions que s'ha pogut tastar aquest dissabte i fins diumenge al migdia.
Les persones que visiten la fira poden maridar els plats que s'ofereixen al Mercat Tast de Lo Caragol food amb els vins i cerveses artesanes elaborats per productors del territori.
També destaca el Mercat de Lo Caragol i el Mercat de La Terra Slow Food, que enguany només es faran diumenge. Entre el programa d'activitats complementàries s'hi troben actuacions musicals i concursos com el de cuina "Els millors caragols de l'Oest 2024".
L'alcalde de Vallfogona, Xavier Castellana, ha explicat que aquest dissabte a la tarda ja s'han venut gairebé les mateixes racions que l'any passat en dos dies. En aquest sentit s'ha mostrat content per la gran nombre de visitants vinguts d'arreu del territori, "Som una fira jove, i intentem posar la Fira de lo Caragol en una data per intentar que vingui més gent", ha dit. "La fira va néixer de la proposta d'un veí i nosaltres ens vam sumar de seguida".
Diumenge serà el dia amb més parades, ja que a més de les degustacions, també s'hi sumaran les parades relacionades amb el producte de caragol.