X Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes La regulació de l'alimentació monàstica medieval al s. XIV

Per Ràdio Balaguer
390 visites

En aquesta edició és pretén reproduir un àpat de diumenge de Pasqua, documentat a l'entorn del 1330 i que celebraven els canonges de la Seu de Tarragona

6C1Ba9B6839Fbe0E5856488F1D51580Adsc0046

El 13 de juliol de 2023 a les 20:30 h se celebrarà la 10a edició del Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes amb el títol "La regulació de l'alimentació monàstica medieval: un dinar de diumenge de Pasqua dels canonges de la Seu de Tarragona, s. XIV"

 

El tradicional Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes arriba a la 10a edició; es tracta d'esdeveniment que va començar en el marc de les Jornades d'Història del Monestir, amb la idea de reproduir un àpat medieval de forma fidedigna, tot experimentant un viatge a la història a través de la gastronomia

Després de deu edicions s'ha consolidat un àpat, obert a tots els públics – amb una mitjana de 150 comensals per edició-, que té per objectiu la divulgació de la història, garantint el rigor científic i la qualitat gastronòmica.  

 

En la desena edició del Sopar Medieval es reproduirà un menú de l'entorn de l'any 1330, documentat a la consueta de l'arxiu dels canonges de la catedral de Tarragona, en el qual descriuen com havia de ser l'àpat servit a la comunitat el diumenge de Pasqua.

El menú es composa de: gallina en olla, cansalada, moltó en ast amb salsa pebrada, taronjat en panades de sucre fi acompanyades de vi piment. També hi haurà vi del monestir i pa blanc de farina de xeixa.

L'àpat compta ja amb 180 inscrits i tindrà lloc a les galeries del claustre romànic. El parament de taula es fa amb plats i vasos elaborats manualment per ceramistes de Verdú. I el servei reproduirà alguns dels elements descrits a la documentació.  

 

L'organització del Sopar Medieval compta amb la recerca i assessorament històric dels professors Antoni Riera (Universitat de Barcelona) i Montserrat Coberó (Global Desenvolupament) i la direcció gastronòmica del xef Bobby Cabral (Restaurant El Claustre)

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar