Un dels grans tresors de la Catalunya rural són els seus restaurants. La majoria són familiars i utilitzen productes de proximitat per elaborar els seus plats. Legions de famílies de les zones urbanes aprofiten el cap de semana o les vacances per degustar la cuina de l’àvia.
Les mascotes de Cunipic, que viatgen per tot Catalunya sensibilitzant a la gent que s´ha de defensar el món rural, han decidit visitar un restaurant rural, on hi treballa la tercera i quarta generació familiar.
El restaurant Hostal es troba situat al poble de Sant Miquel de Campmajor, entre Banyoles i Olot. És un territori agrícola i ramader que amaga construccions romàniques com les esglèsies de Sant Miquel o de Sant Martí. Amagat enmig d´un arbreda s´hi troba el pont de can Prat, de l´època romana. Un capítol apart mereix el Castell de Falgons, del s.XIII, on hi va viure el famós almogàver, Guillem Galceran de Cartellà.
La Isabel i la Carme, germanes, són les responsables del restaurant, on ja hi havien treballat els seus pares i els seus avis. Des del s. XIX, aquest local ofereix menjar i allotjament.
Com la majoria de caps de semana de l´any, a la cuina de l´Hostal hi ha una activat frenètica. L’ Isabel és la cuinera. Li agrada que els seus plats tinguin el sabor del producte de proximitat: - “Les mongetes de Santa Pau, el pa de Miéres, la carn del costat de casa… [... llegir més]
Un dels grans tresors de la Catalunya rural són els seus restaurants. La majoria són familiars i utilitzen productes de proximitat per elaborar els seus plats. Legions de famílies de les zones urbanes aprofiten el cap de semana o les vacances per degustar la cuina de l’àvia.
Les mascotes de Cunipic, que viatgen per tot Catalunya sensibilitzant a la gent que s´ha de defensar el món rural, han decidit visitar un restaurant rural, on hi treballa la tercera i quarta generació familiar.
El restaurant Hostal es troba situat al poble de Sant Miquel de Campmajor, entre Banyoles i Olot. És un territori agrícola i ramader que amaga construccions romàniques com les esglèsies de Sant Miquel o de Sant Martí. Amagat enmig d´un arbreda s´hi troba el pont de can Prat, de l´època romana. Un capítol apart mereix el Castell de Falgons, del s.XIII, on hi va viure el famós almogàver, Guillem Galceran de Cartellà.
La Isabel i la Carme, germanes, són les responsables del restaurant, on ja hi havien treballat els seus pares i els seus avis. Des del s. XIX, aquest local ofereix menjar i allotjament.
Com la majoria de caps de semana de l´any, a la cuina de l´Hostal hi ha una activat frenètica. L’ Isabel és la cuinera. Li agrada que els seus plats tinguin el sabor del producte de proximitat: - “Les mongetes de Santa Pau, el pa de Miéres, la carn del costat de casa i les amanides del nostre hort” – ens comenta, mentre cuina unes mandonguilles que fan una olor celestial.
La Carme agafa comandes al menjador; despatxa a la barra del bar i té temps de somriure als clients.
A l´estiu molts comensals volen dinar o sopar a la gran terrassa del restaurant. Com dos formiguetes, que no paren de treballar, la quarta generació de la familia posa els coberts a les taules. Es nota que porten anys ajudant als pares. Són les simpàtiques germanes Mònica e Isabel.
Mentre posa els plats, la Mònica ens explica que els seus besàvis van obrir el restaurant: - Desprès van treballar-hi els avis i actualment estem els pares i nosaltres!
Les dos germanes s´estimen el restaurant i són conscients de l´esforç que han fet els seus pares i els seus tiets. La Mònica té clar que el seu futur passa per seguir amb l´ofici de la familia: - M´agrada molt la feina!
La germana petita, la Isabel, ha estudiat una carrera universitària i vol probar fortuna en el que ha estudiat. Encara que marxi molt lluny té clar que a Sant Miquel de Campmajor i té les arrels.
Les dos joves volen acabar l´entrevista essent critiques amb el fet de que l´escola rural del poble va desaparèixer fa uns anys:- “ Sap greu! Nosaltres dos vam estudiar a l´escola del poble i és una experiencia que tots els nens hauríen de viure”.
[^]