Amb un tast d'olla amb congre, la ciutat de Balaguer ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la tradicional festa de Carnestoltes
Nombrosos balaguerins s'han apropat fins a la plaça del Pou per degustar aquest plat, molt típic antigament per aquestes dates.
L'olla ha estat preparada per l'Associació Dona Rural i la recepta que han elaborat és obra del restaurador i escriptor gastronòmic, Josep Maria Morell.
Una recepta que tothom quin vulgues s'ha pogut endur en paper a casa. Des de Dona Rural han explicat que en total se n'han repartit unes 300 racions preparades per una tretzena de cuineres. Un elaboració que comença un dia abans amb la preparació del congre.
El tast ha anat acompanyat de l'actuació del grup Vent de Ponent. Al tast hi ha assistit la paera en cap, Lorena González, que ha explicat que enguany s'ha volgut fer el tast a la plaça del Pou amb la intenció de donar a conèixer encara més aquesta part de Centre Històric.
Els actes del Carnestoltes del Congre a Balaguer continuaran aquesta tarda amb un ball de disfresses jove al pavelló Molí de l'Esquerrà i a la nit, al mateix pavelló, tindrà lloc el Concert de Nit amb diferents concursos. Diumenge al matí es farà la Rua Infantil del Carnestoltes amb la participació d'un total de 20 carrosses i comparses.