Artesa de Segre celebrarà els dies 20 i 21 una nova edició de la Fira de Sant Bartomeu amb més d'un centenar d'expositors. El certamen continua apostant per la gastronomia de proximitat amb nous maridatges i espais, mostres i degustacions
Artesa de Segre celebrarà els dies 20 i 21 d'agost una nova edició de la Fira de Sant Bartomeu, també coneguda com la Fira del Meló.
L'alcalde d'Artesa de Segre, Domènec Sabanés, explica que amb els anys el meló ha anant perdent pes a la fira però que hi continua estant-hi present.
Àudio
A part del meló de secà, la Fira continua apostant pels eixos temàtics característics com són el vi, l'oli i la gastronomia autòctona en general. També els atractius afegits els darrers anys com el formatge, la cervesa artesana o la carn de conill, estan completament consolidats. Pel que fa al conill, recordar que el dissabte a les 19h tindrà lloc la VIII Jornada sobre la carn de conill i el VIII Concurs gastronòmic "El conill a la cuina".
Segons Domènec Sabanés, la degustació de productes gastronòmics és la novetat d'enguany.
Àudio
El recinte Firal d'enguany comptarà amb més d'un centenar d'expositors de procedència majoritàriament catalana. Com l'any passat, a l'exterior de la Fira, l'Espai Gastronòmic de Qualitat serà l'espai on els assistents podran degustar cerveses, formatges, xoriç i productes ecològics artesanals. A més, els que ho desitgin també podran participar als maridatges de cervesa i formatge que es faran tant dissabte com diumenge.
El programa inclou també els clàssics de cada any, amb tastos de vi, la paella popular de dissabte al migdia, la festa del vi, el sopar de dissabte a la nit, les demostracions de cuina i un variada oferta de parades d'artesania. No hi faltaran tampoc les mostres de productes estranys, de productes artesans, de punta de coixí així com el racó esotèric i una zona infantil per als més petits.
La Fira serà inaugurada el 20 d'agost a les 12 del migdia a càrrec del número u d'ERC al Congrés espanyol, Gabriel Rufián.
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=5612