Artesa de Segre tanca amb èxit la 580a Fira de Sant Bartomeu. El municipi valora molt positivament l'assistència i les vendes i preveu impulsar encara més la marca Fira del Montsec amb un mercat mensual

Per Ràdio Balaguer
588 visites
B4C405A77F3Eaede3469D7E1Eee47026Img5326

Artesa de Segre ha celebrat amb èxit aquest cap de setmana la 580a Fira de Sant Bartomeu, Fira del Montsec. Justament aquesta aposta per la marca Montsec, que es va iniciar en l'edició de l'any passat, ha estat un revulsiu per fer més gran encara la festa, que en aquesta edició ha tingut un èxit total d'assistència.

Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer Francesc Puigpinós, alcalde d'Artesa de Segre, que destaca que a més de la gran quantitat d'assistents al sopars tast, uns 1700 el dissabte i 1400 el diumenge, també hi ha hagut un molt bon ritme de vendes a la seixantena de parades de producte local que hi han estat presents.

Segons ha explicat també Francesc Puigpinós, la marca de Fira del Montsec ha de 'servir de paraigües per fer un mercat un cop al mes amb productors de la zona'. Es tracta del que fins ara s'anomenava 'Mercat tot d'aquí', que passarà a ser el 'Mercat del Montsec', amb la implicació de productors km0 de la zona i el comerç local.

Les activitats de la fira es van iniciar dissabte amb un maridatge de cerveses i formatges a la Sala Cubbtural i el sopar tast amb música en viu.

La jornada de diumenge, a banda del Mercat dels Diumenges, va comptar amb diferents parades de productes artesans i gastronòmics a l'avinguda Maria Anzizu, així com la 12a edició de l'intercanvi de segells i promoció filatèlica al vestíbul de la Sala Cubbtural.

També la 25a Trobada de Puntaires, el Taller de 'Tinta i Vi', la xaranga Festucs Brass Band i el vermut musical amb Maria Baró. Paral·lelament, la Sala Cubbtural acollia dues exposicions.

El inicis de la fira a Artesa de Segre es remunten a l'any 1443 i en els seus orígens la fira girava entorn dels productes de conreu, com els melons, en cànem, les síndries, el vi o l'intercanvi d'animals de pota rodona i pota forcada. La fira, que va estar anys sense fer-se, es va reprendre l'any 1980, com a oferta turística i amb el meló com a gran protagonista. Amb els anys aquest producte ha anat perdent presència fins a ser escassa donant pas als productes locals i del Montsec.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar