Artesa de Segre ultima els detalls per una nova edició de la Matança del Porc, que es celebrarà aquest dimarts 25 amb la tradicional elaboració de llonganisses i botifarres i el berenar popular de brasa.

Per Ràdio Balaguer
542 visites
32E2De812Fc9F2Ba5981D07A44E0F9C4Matanaporcartesa2019Montserratfornells1
Artesa de Segre ultima els detalls per una nova edició de la Matança del Porc. Es tracta d'una tradició del municipi, tot i que en els darrers anys ha vist com s'ha reduït al simple acte del mandongo, ja que la matança en si es du a terme en un entorn més controlat, per motius sanitaris. 
 
Des de les 9 del matí, una quarantena de voluntaris elaboren les llonganisses i botifarres i preparen les calderes per dur a terme la cuita de la carn, prop de 700 quilos. 
 
A la tarda, tots els veïns del municipi i rodalies són convidats a un berenar popular en que es reparteixen unes 1200 racions de carn de porc, a base de llonganissa i botifarra a la brasa. 
 
Aquest berenar comença a 2/4 de 6 de la tarda aproximadament i es du a terme al mateix espai de les sitges. Els interessats poden comprar ja els tiquets anticipats a alguns establiments del municipi, tot i que també es venen el mateix dia del berenar. 
 
La matança d'Artesa de Segre forma part de la tradició que, com els ranxos, convida a fer un bon àpat just abans de la quaresma, època en que es suposa s'ha de fer dijuni. 
 
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar