Balaguer reuneix prop de 2.000 persones en la Festa de la Coca celebrada ahir diumenge a la Plaça del Mercadal.
Els quatre mestres forners de la capital de la Noguera van elaborar una coca de samfaina tradicional de 60 metres de llargada per 80 centímetres d'amplada, la mesura estàndard que han adoptat en els últims anys. Després d'elaborar-la, la van dividir en porcions per a la venda i va quedar exposada a la plaça del Mercadal. La degustació anava acompanyada d'un còctel de fruita sense alcohol, que des de l'any passat substitueix la tradicional sangria del Mercadal. L'objectiu és que d'aquesta forma tothom pugui disfrutar també de la beguda.
A més, va tindre lloc la sisena edició del concurs de coques de recapte, en què van participar onze persones. El premi per a la més original se'l va emportar Josep Lluís Clua, que la va elaborar amb productes de l'horta de Balaguer. El guardó a la més bona va recaure en Araceli Muñoz, amb una coca de creació més tradicional. Els dos veïns de Balaguer van guanyar 200 euros, mentre que la resta de participants van rebre un obsequi. Entre el jurat hi havia el cuiner de Balaguer Josep Maria Morell.
A més, durant la festa també van tenir lloc les actuacions musicals de Bandelpal i Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort.