Cal Graells rep el Caragol d’Or 2025 pel seu compromís amb la gastronomia local
La Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell ha distingit Cal Graells amb el Caragol d’Or 2025, un reconeixement a la seva trajectòria, constància i capacitat d’innovar mantenint la tradició.
El guardó s’atorga en un any especialment significatiu, coincidint amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. L’entitat ha volgut posar en valor un projecte estretament lligat al món de la restauració i a la preservació de la identitat culinària del territori.
Amb més de seixanta anys d’història, la Pastisseria Graells és un establiment de referència a Balaguer, conegut per l’elaboració artesanal de dolços i torrons. Alhora, Cuinat Graells celebra enguany el 25è aniversari, consolidant-se com una proposta gastronòmica que combina innovació i arrelament.
Pere Graells i Jordi Graells han expressat que els fa molta il·lusió el guardó a la seva tasca, que tal com els va ensenyar el seu pare, s’havia de donar una bona qualitat de producte. En aquest sentit, parlen d’un reconeixement pels seus pares.
L’anunci s’ha dut a terme aquest dimarts a la seu de la societat. El lliurament del Caragol d’Or es farà el diumenge 23 de novembre al restaurant del Monestir de les Avellanes, durant el dinar-festa anual de la Societat. Abans de l’àpat, els assistents podran participar en una visita guiada pel monestir, un espai patrimonial de gran valor històric i cultural.
El Caragol d’Or reconeix persones, entitats o col·lectius que han contribuït a donar prestigi i projecció a Balaguer des de l’àmbit gastronòmic, cultural, esportiu, social o artístic. En edicions anteriors han estat distingits Dona Rural (2024), el seleccionador Robert Martínez (2023), L’Estel (2022), el restaurador Josep M. Morell, el restaurant Cal Xirricló, el mestre pastisser Lluís Muixi, l’esportista Antonio Carreño, el dibuixant Frederic Letamendi, l’Orfeó Balaguerí i l’empresari Joan Renart, entre d’altres.
Amb aquesta edició, la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell reafirma el seu compromís amb la difusió de la gastronomia i la cultura locals i amb el reconeixement dels projectes que impulsen el nom de Balaguer.