Castell del Remei iniciarà la verema a partir del 2 de setembre. La recollida de Sauvignon Blanc donarà el tret de sortida a una verema que es preveu amb menys producció per la falta de pluges

Per Ràdio Balaguer
558 visites
80B789Ac945290411F208A09A2108240Castelldelremeivinya
El proper dilluns està previst que Castell del Remei inicií la verema amb la recollida del raïm Sauvignon Blanc dels raïms de la mateixa finca. La verema es succeirà en la resta de varietats en el decurs de la campanya que es preveu que duri aproximadament uns dos mesos.
 
Segons ha avançat l'empresari vitivinicultor Tomàs Cusiné en declaracions a Ràdio Balaguer, aquest any la collita ''no va avançada'' encara que es preveu una ''collita difícil'' en algunes zones, amb una disminució de la producció per la falta de pluges dels darrers mesos que afectarà la quantitat recollida. Segons Tomàs Cusiné la manca de precipitacions no afectarà a la qualitat del Raïm que ''podrà ser igual o millor que altres anys'', de fet ha manifestat que amb ''tantes varietats de raïm i amb una verema tant llarga'' es fa difícil fer una predicció de com anirà la verema, tot i que sí que s'espera una disminució de quilos.
 
Aquesta serà la collita número 35 del celler Tomàs Cusiné que sempre comença a principis de setembre la verema dels cellers del seu grup amb les varietats de Sauvignon Blanc i previsiblement també chardonnay, al Castell del Remei i algunes zones de les Garrigues. 
 
El passat 2018 es van recollir un volum aproximat de 1.100.000 quilos entre els cellers Tomàs Cusiné, Castell del Remei i Cérvoles, pertanyents a la DO Costers del Segre, i Cara Nord de la DO Conca de Barberà. En total una vintena de varietats que donen lloc a més de trenta vins que s'elaboraran amb els fruits de les vinyes per a cadascun dels cellers, segons les característiques pròpies de cada zona, i que s'exportaran a més de quaranta països dels cinc continents.
 
Referent al conflicte del viticultors del Penedès pels preus percebuts per les grans industries, Cusiné també manifestat que ''no els afecta directament però si que marca unes directrius generals'' ha afegit que '' treballem amb uns proveïdors fixes de llarga durada i que no toquen preus ni em moments d'eufòria ni tampoc en moments de crisi'' i '' que donen més importància al nivell qualitatiu que al de preus, posa'n en valor el territori'' i ''no l'especulatiu com passa en algunes gran empreses'' ha dit.
 
Tomàs Cusiné a banda de propietari i enòleg, actualment és també el president de la Junta del Consell Regulador de la Do Costers del Segre.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar