Catalunya tindrà un Institut de la llet i els productes làctics. Aquesta és una de les 15 accions previstes en el Pla del sector làctic català 2017-2019 elaborat per un grup d'experts format per Administració, sector i especialistes
Catalunya tindrà un Institut de la llet i els productes làctics.
Aquesta és una de les 15 accions previstes en el Pla del sector làctic català 2017-2019 elaborat per un grup d'experts format per Administració, sector i especialistes procedents de diferents àmbits
Segons la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, el sector lleter català ha viscut en els darrers anys una difícil situació, sobretot a partir de la desaparició de les quotes lleteres, però que alhora ha sofert una innegable transformació i que avui és un sector altament professionalitzat.
El Pla del sector làctic català 2017-2019 s'estructura en tres grans eixos: millora de l'eficiència de la producció lletera, la comercialització i promoció, i la innovació i transferència. I es concreta en 15 actuacions encaminades a garantir vies de continuïtat al sector i aconseguir un major valor afegit als seus productes. L'objectiu del pla és fomentar el sector lleter català i crear noves oportunitats que garanteixin el seu desenvolupament i la viabilitat de les explotacions ramaderes
Són línies d'actuació la millora en la gestió de la producció de llet i en la competitivitat tant de productors com de la indústria transformadora, la promoció i diferenciació dels productes agroalimentaris catalans, la intensificació de campanyes d'informació als consumidors, el suport als productes ecològics, el foment a la internacionalització, el suport a la innovació i transferència del coneixement, i el foment a l'associació de la producció per a millorar la comercialització.