Comencen a Balaguer el curs d'Auxiliar de comerç, magatzem i logística i el d'Auxiliar polivalent de cuina i cambrer de sala en el marc del projecte Singulars 'Som Joves' que treballa per a la formació i la inserció laboral dels joves d'entre 16 i 29 any
Els cursos han començat després de les sessions informatives prèvies per explicar als participants el calendari, horari i espai de les accions formatives així com la normativa a seguir durant els cursos
Els joves de totes dues formacions mostren molt interès i motivació per iniciar-les, ja que un cop finalitzada la formació començarà el període de pràctiques que els donarà la possibilitat d'inserir-se al món laboral
El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil
Aquest dimarts ha començat a Balaguer el curs d'Auxiliar de comerç, magatzem i logística i el d'Auxiliar polivalent de cuina i cambrer de sala. Els cursos formen part del projecte Singulars "Som Joves" que treballa per a la formació i la inserció laboral dels joves d'entre 16 i 29 anys i han començat després de les sessions informatives prèvies als participants per explicar-los el calendari, horari i espai de les accions formatives així com la normativa a seguir durant els cursos.
El curs d'Auxiliar de comerç, magatzem i logística compta amb 20 alumnes que faran aquesta formació per aconseguir, un cop acabat, la inserció al món laboral. Així ho ha explicat la tècnica orientadora del projecte Singulars de l'Associació Reintegra, Gemma Beà, que també assenyala que en total els alumnes cursaran sis assignatures "per tenir els coneixements bàsics per afrontar una feina en el sector del comerç i el magatzem".
També el curs d'Auxiliar polivalent de cuina i cambrer de sala compta amb 20 alumnes. En aquest cas, segons la tutora d'aquest curs, Marta López, els alumnes faran diferents accions formatives des de manipulació d'aliments, nocions bàsiques de cuina i tècniques de venda en carnisseria i xarcuteria, entre altres aspectes.
L'objectiu d'aquest curs és donar els principis bàsics de la cuina, de com ser ajudants de cuina i tot el que suposa la preparació i el seu manteniment. Ho comenta el professor del curs i propietari del restaurant Les Roquetes de Balaguer, Delfí Solsona.
Les diferents accions formatives consten d'un total de 150 hores teòrico-pràctiques cadascuna i 90 hores de pràctiques a empreses del territori. També s'oferiran visites a les empreses o les pròpies firmes aniran al CEI a donar-se a conèixer.
El projecte Singulars està gestionat novament i de forma conjunta per la Paeria de Balaguer i l'Associació Reintegra i segons les tècniques responsables els joves de tots dos cursos han mostrat molt interès i motivació per iniciar-los, ja que un cop finalitzada la formació començarà el període de pràctiques que els donarà la possibilitat d'inserir-se al món laboral.
El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil".