Dos-cents enginyers lleidatans celebren el Dia de la Professió a l'aeroport Lleida-Alguaire El degà d'Enginyers Lleida, Ramon Grau, destaca durant la celebració la resiliència de l'entitat durant la pandèmia

Per Ràdio Balaguer
349 visites
50Cf3457E3E8D097F2A35125677C7D3Bdoscentsenginyerslleidatanscelebreneldiadelaprofessialaeroportlleidaalguaire2

Més de dos-cents col·legiats del Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida -Enginyers Lleida es donen cita aquest vespre a l'aeroport Lleida-Alguaire per celebrar el Dia de la Professió; una celebració que es reprèn després de l'obligada aturada causada per la pandèmia de la Covid-19 i que comptarà amb l'assistència del president de la Unión de Asociaciones de Ingenieros Técnicos Industriales y Graduados en Ingeniería de la Rama Industrial de España (UAITIE), Juan Ignacio Ruiz; el president del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya (CCETIC), Miquel Darnés i el degà d'Enginyers Lleida, Ramon Grau que és també vicepresident de la UAITIE.

 

Precisament, Grau aprofitarà la trobada per destacar la resiliència de l'entitat col·legial lleidatana que "ha mantingut l'activitat i servei a col·legiats i col·legiades tot i la pandèmia, ja que des del primer moment, tot l'equip d'Enginyers Lleida es va adaptar a la situació de teletreball, així com es van implementar els processos digitals i videoconferències perquè l'activitat professional dels enginyers no es veiés afectada", manifestarà el degà. I és que, durant el 2020, es van fer un total de 4130 visats, el que suposa una reducció d'un 20% respecte al 2019. I pel que fa a la borsa de treball, des d'Enginyers Lleida es van gestionar 78 ofertes, mentre que des de l'àrea de formació es van organitzar 24 cursos i jornades tècniques amb 421 participants.

 

La celebració del Dia de la Professió començarà amb una visita guiada (18.30h) a les instal·lacions de l'aeroport Lleida-Alguaire de la mà del seu director Antoni Serra i el pilot i instructor de vol Robert Pedra. Tots dos oferiran una panoràmica del funcionament comercial i industrial, des d'un punt de vista tècnic i logístic, a través de diferents zones que configuren la base aèria, amb especial atenció a l'àrea industrial de manteniment i preservació d'aeronaus. Es podrà visitar també l'aeronau dedicada a les formacions en pilotatge i manteniment aeronàutic. Tot seguit, tindrà lloc un sopar gastronòmic a càrrec del xef Ivan Pascual de Cal Gumer, Millor Mestre Xocolater d'Espanya (2017) i finalista del World Chocolate Master (2018). L'acte clourà amb el lliurament de reconeixements sènior als col·legiats que celebren els 25 i els 50 anys de professió i, també, es donarà la benvinguda als nous col·legiats/des que s'han incorporat a Enginyers Lleida en els dos últims anys.

 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar