El Celler Rubió de Sòls inicia la verema. Tot i la baixada de la producció, a causa de la sequera, esperen una collita de molta qualitat. Enguany s'elaborarà entre d'altres el Rubiols, un vi blanc reserva selecció 100% Xarel·lo
Durant aquest mes de setembre el Celler Rubió de Sòls realitza la verema en les finques ubicades al voltant del celler, a Rubió de Baix. Aquest celler va iniciar la seva activitat l'any 2010 amb l'enòloga Judit Sogas al capdavant. Segons Sogas, la sequera ha afectat amb menys producció de raïm però amb molta qualitat.
Actualment al celler s'elaboren quatre vins: dos vins blancs "el SÒLSXAREL" i "el RUBIÒLS"; també s'elabora un vi dolç, " la FLORXAREL" ;i un vi rosat "SÒLS X" , fet amb Ull de Llebre.
Pel que fa al Rubiols, és un vi reserva de qualitat superior amb una selecció especial 100% Xarel·lo, i amb una criança de 12 a 14 mesos en botes i 12 mesos de repòs al celler.
Recordem que el Celler Rubió de Sòls ha programat per aquest any activitats d'enoturisme molt variades i adreçades a tot tipus de públic, i que inclouen des de tastos i maridatges, tallers d'enologia i aromateràpia, fins a la pràctica de ioga entre vinyes o observacions del cel nocturn.
Judit Sogas ha fet una valoració molt positiva d'aquestes activitats per la gran participació de públic.
Durant l'any també es fan guiatges pel territori amb visites al Castell de Rubió de Sòls principalment, i d'altres propostes relacionades amb la natura. Totes les activitats van acompanyades amb el guiatge a la vinya, el celler i el tast de vins.
Per participar en qualsevol de les altres activitats, cal apuntar-se a la pàgina web rubiodesols.cat, al correu juditsogas@gmail.com, o bé al telèfon 690 872 356.