El Gremi de Forners és optimista i espera vendre un nombre similar de coces de Sant Joan aquest llarg cap de setmana. A Pastisseria Graells de Balaguer expliquen que les compres dels visitants i turistes compensaran els clients habituals que no hi siguin

Per Ràdio Balaguer
597 visites
14Ea45E474Fcc90835Ef7F40Dd1F51E7Img7364

Amb l'arribada de Sant Joan torna una de les tradicions més arrelades a les pastisseries catalanes, la coca de Sant Joan. Des del Gremi de Forners de Lleida calculen que a la demarcació se'n vendran unes 360 mil.

El fet que la revetlla se celebri en diumenge i el dilluns sigui festiu, condicionarà les vendes, ja que molts dels clients habituals de les pastisseries seran fora el cap de setmana. Tot i això, a Pastisseria Graells de Balaguer expliquen que confien en la presència de turistes i visitants vinguts sobretot de l'àrea de Barcelona, que compensaran aquest fet. Així ho ha explicat Pere Graells, que diu que la coca sempre es serveix a última hora.

Pel que fa a les mides, se'n venen de tots formats, des de les més petites per a 2 persones fins a les de 20 comensals.

Els gustos són bastant tradicionals, tot i que en els últims anys cada cop es demana més la de crema, nata o trufa. També la coca de full amb llardons, que és la preferida pels visitants vinguts de Barcelona.

Pel que fa a preus, la majoria de pastisseries mantindran els mateixos que l'any passat.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar