El Gremi de Forners presenta el nou pa PiriPonent en el marc de la Fira de Santa Llúcia de Balaguer
En el marc de la Fira de Santa Llúcia de Balaguer, aquest migdia s’ha celebrat la presentació oficial del Pa PiriPonent, un nou producte impulsat pel Gremi de Forners de Lleida amb l’objectiu de posar en valor els ingredients i l’elaboració tradicional de les Terres de Ponent.
El Pa PiriPonent destaca per la seva crosta cruixent, la molla humida i un sabor amb notes torrades, resultat d’una fermentació llarga i respectuosa. La fórmula combina massa mare de fruita de Lleida, farines semiintegrals moltes a la pedra a les farineres de la demarcació, oli DOP Les Garrigues i sal de Vilanova de la Sal i de Gerri de la Sal, configurant un producte plenament arrelat al territori.
Segons ha explicat Pau Borràs, conseller del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, el Pa PiriPonent és més que un pa, és la unió entre pagesia, farineres, forners i productors locals.
A l’acte hi han assistit diversos paers i representants institucionals, que han pogut participar en una degustació del nou pa.