El Monestir de les Avellanes preveu que més de 150 persones participin en la 5a edició del Sopar Medieval. Una activitat de divulgació científica i gastronòmica, que se celebra en el marc de les VII Jornades d'Història de l'Església i la religiositat.

Per Ràdio Balaguer
729 visites

Af5B6C52510341Bf9B826F2A33Ad5E9Esoparmonestir

El dilluns 27 de juny, s'espera que més de 150 persones omplin el pati de l'abat del Monestir de les Avellanes, en la 5a edició del Sopar Medieval. Una activitat de divulgació científica i gastronòmica, que se celebra en el marc de les VII Jornades d'Història de l'Església i la religiositat. 

Amb el títol "Tradició i innovació als fogons monacals" s'ha dissenyat un menú a partir d'antigues receptes d'origen medieval. En aquesta edició l'objectiu del sopar és conèixer, a través de la gastronomia, com les innovacions postmedievals van influenciar en l'alimentació i la cuina tradicional de la Catalunya medieval. 

Per preparar el menú, els cuiners del Monestir han realitzat diverses proves sota la direcció d'un especialista en la matèria. D'aquesta manera la professora Montserrat Coberó, ha estat l'encarregada d'assessorar amb rigor històric a l'equip de cuina del monestir, dirigit pel xef Bobby Vieira Cabral. 

L'esdeveniment inclou l'espectacle visual "Més enllà de l'alquímia" i finalitzarà amb el grup lleidatà "Quartana", presentant el concert "Viatge pels cançoners" on recupera cançons catalanes d'arrel medieval.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar