El pa artesà protagonitza el taller 'Del Blat a la Taula' a la Noguera

Per Ràdio Balaguer
270 visites

El Casal d'Àger va acollir el passat 30 d'agost el taller “Del Blat a la Taula”, organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera amb la col·laboració del Gremi de Forners de Lleida, dins el marc del projecte Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, sota el lema “Paisatges d'espigues daurades”.

C180E2Ebc6Ef4B0F41Fff0A5Fbd7Fd761

 

 

 

 

La jornada va començar amb una presentació sobre els ingredients i la tradició del pa artesà, destacant-ne els orígens, el valor cultural i la importància del producte elaborat amb farines de proximitat.

 

La part pràctica del taller va permetre que cada persona assistent elaborés el seu propi pa sota les indicacions dels mestres forners del gremi. Tant infants com adults hi van participar activament, convertint el taller en una experiència compartida i oberta a totes les edats.

 

Tot seguit, els participants van gaudir d'un tast guiat de diferents pans, elaborats amb varietats de farines que oferien sabors i textures diverses, maridat amb embotits d'Àger.

 

Totes les persones assistents van rebre una #PostuSamarreta solidària, unint tradició gastronòmica i compromís social.

 

Aquest taller posa punt final al cicle de jornades del mes d'agost, en què el Consell Comarcal de la Noguera referma el seu compromís amb la divulgació del patrimoni gastronòmic local i la promoció d'activitats que uneixen tradició, cultura i territori.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar