El projecte Àgape participa en la 2a Jornada d'experiències i bones pràctiques en la distribució gratuïta d'aliments.
Recentment s'ha organitzat la segona Jornada d'experiències i bones pràctiques en la distribució gratuïta d'aliments, organitzada per l'Associació Banc dels Aliments de Lleida, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Urgell i l'Alberg Sant Anastasi.
La jornada estava adreçada a tècnics i voluntaris de les entitats que col·laboren en la gestió i la distribució gratuïta d'aliments. De la Noguera, des d'Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera, hi van participar els de les entitats referents del projecte: Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, Càritas de Balaguer i Creu Roja de la Noguera.
Els assistents van participar en 3 tallers. El primer, sota el títol «Menjar bé», va ser impartit per estudiants de Nutrició de la UdL, i responsables de l'Agència de Salut Pública de Lleida, i va aportar consells per a la conservació d'aliments i per seguir una dieta saludable.
El segon taller, «Agafa aire», va anar a càrrec de Jordi Baiget, educador social, pallasso i especialista en humor terapèutic, i va oferir als participants un espai per aprendre a gestionar eines i estratègies en l'atenció les persones.
El director de teatre Jaume Belló va portar a terme el tercer taller «Pots comptar amb mi», en el qual es va aprofundir en l'ús de les dinàmiques de teatre de la imatge, per treballar els prejudicis, estereotips i l'empatia en l'atenció a les persones.
Els participants fan una valoració positiva de la jornada que els va permetre trobar un espai comú de reflexió a l'entorn d'experiències reals en la distribució gratuïta dels aliments i els va aportar noves estratègies per donar resposta als requeriments actuals en l'atenció de les persones.