El proper dissabte comença una nova edició de la Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que tindrà lloc del 19 al 27 d'octubre i comptarà amb unes 250 activitats que es desenvoluparan arreu de Catalunya.
La Setmana Bio, que enguany arriba a la setena edició, presenta un programa d'activitats amb xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials en restaurants i altres propostes adreçades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològics i quines són les seves particularitats i beneficis.
Un cop més, la festa dels productes ecològics ajuntarà esforços amb la Setmana Bio a l'escola, que aquest any s'ha celebrat per tercera vegada, i inclourà també el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, per ajuntar forces i augmentar-ne la repercussió.
La Setmana Bio es va crear l'any 2012 per dotar el sector ecològic d'una eina de promoció i amb l'objectiu de poder informar sobre les bondats i les virtuts d'aquest sistema de producció i promoure el consum dels productes ecològics; en la creació inicial, va participar-hi el sector mateix, reunit en una taula d'entitats promotores, amb la qual es va acordar quin en seria el millor format i moment de celebració. El Departament s'encarrega de la gestió i l'organització de l'esdeveniment, que a partir d'enguany compta també amb la participació de l'Associació Vida Sana, que s'incorpora a l'organització. Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors.
Així, el programa de la Setmana Bio es nodreix d'activitats proposades i realitzades pels actors interessats mateixos, fonamentalment operadors ecològics, però també d'altres promotors, com ara entitats i organitzacions, administracions locals, biblioteques, restaurants, etc.
A la comarca de la Noguera entre d'altres es durà a terme entre d'altres:
Assessorament gratuït sobre presència digital i de com promocionar el meu producte agroalimentari assessorament grupal a càrrec de Red Flavors.
Visita a un productor i elaborador d'oli d'oliva verge extra ecològic, al Moli d'oli Gabriel Alsina, d'Oli Castelló.
Visita i tast de vins ecològics del celler Vinya l'Hereu de Seró.
Promocions en articles BIO de totes les seccions del 19 d'octubre al 3 de novembre del 2019 als supermercats Plusfresc.
A més, els centres educatius també han proposat activitats perquè s'incloguin a la Setmana Bio a l'escola. Durant aquesta setmana, també es lliurarà el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, adreçat a reconèixer i incentivar projectes i línies de treball de centres eductius relacionades amb l'agricultura i l'alimentació ecològiques.
Tastos, xerrades, promocions comercials i altres actuacions completen un programa en què es poden trobar formes variades de coneixement del producte ecològic i dels seus artífexs, i també gaudir-ne. Trobareu informació de totes les activitats que es duran a terme al web de la Setmana Bio: http://setmanabio.cat.