Els pastissers artesans de Catalunya preparen la nova campanya de coques de Sant Joan amb optimisme. Pere Graells, de pastisseria Graells de Balaguer diu que aquest any es vendran coques més grans, amb l'aixecament de les restriccions
Un any més, les coques més demanades pels balaguerins seran les tradicionals, tot i que cada cop agrada més la de pinyons amb crema cremada, i també creix la demanda de la coca de llardons
Un any més, les coques més demanades pels balaguerins seran les tradicionals, tot i que cada cop agrada més la de pinyons amb crema cremada, i també creix la demanda de la coca de llardons
Els pastissers artesans de Catalunya preparen la nova campanya de coques de Sant Joan amb optimisme. Coincidint amb el relaxament de les restriccions i la possibilitat de fer trobades de més persones, aquest any recuperen formats més grans, tal com es venia fent abans de la pandèmia.
En aquest sentit, segons el Gremi de Pastisseria, enguany confien vendre 1,8 milions de coques en el conjunt del territori, una xifra similar a l'any passat. Al tractar-se de mides més grans, però, pot suposar un increment d'un 25% de quilos respecte el 2020.
De la mateixa opinió és Pere Graells, mestre pastisser de la pastisseria Graells de Balaguer.
Pere Graells diu que encara és aviat per parlar de xifres de vendes, ja que la gent acostuma a fer les comandes els últims dies. Tot i això, ja es va notant un increment de les comandes.
Pel que fa a les coques més sol·licitades, cada cop agrada més la coca de pinyons amb crema cremada, i també surten força les de nata o trufa, sense oblidar les tradicionals de cabell d'àngel, la de crema i la de llardons.
Justament de la coca de llardons amb pasta de full, Pere Graells destaca que cada cop agrada més, tot i que de moment qui més la demana és un públic que ve de fora, sobretot de la zona de Barcelona.
Des de les pastisseries intentaran no repercutir l'increment de les matèries primeres en el preu tot i que també han notat, i molt, la pujada del preu de l'electricitat.
La tradició de la coca i de la revetlla de Sant Joan van lligades a la celebració del solstici d'estiu, una festa pagana amb foc i música. Des del gremi de pastissers reivindiquen que aquest és un producte artesanal que s'elabora i es menja el mateix dia.
Recomanen comprar-la en forns i pastisseries i posen en valor la qualitat d'un producte "més saludable i fet amb matèries de primera qualitat" que no pas les que s'elaboren de forma industrial.