Fira Q Balaguer ha obert novament portes aquest diumenge per continuar oferint una gran quantitat de propostes i activitats adreçades a tot tipus de públic.

Per Ràdio Balaguer
532 visites
357810D523391D982489Ff6Dbb6C7A9Afiraq2024Diumengematimg3199

El certamen va ser inaugurat aquest dissabte pel director general d'Empresa i Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, acompanyat per la paera en cap de Balaguer, Lorena González, i la resta d'autoritats locals i comarcals.

La jornada d'avui ha començat amb la inauguració de la XVI Jornada de la Mel, que aquest any ha tractat sobre el canvi climàtic i sobre la vespa asiàtica amb la presència d'uns 120 apicultors. En el marc d'aquesta jornada també s'ha  celebrat el XV Concurs Reina de Mels i s'han commemorat els 40 anys del primer concurs de mels en l'àmbit estatal que es va fer a Balaguer l'any 1984. 

L'objectiu de Fira Q, que enguany compta amb un centenar d'expositors,  és convertir un any més el pavelló firal en un gran aparador del teixit econòmic de la ciutat i també de l'entorn, avalat per les millors firmes expositores dels diferents sectors: comerç i serveis; restauració i oci i els productes de proximitat. Des de la Paeria es mostren satisfets perquè un cop més tots ells hagin apostat per ser presents a Fira Q.

Com a novetat, aquest any hi ha un espai dedicat a les mascotes amb la presència de diferents expositors amb productes de nutrició, accessoris, complements, servei veterinari i també les associacions de la ciutat que vetllen pel seu benestar. 

En el marc de Fira Q se celebra també encara avui el II Saló de l'Energia de les Terres de Lleida amb xerrades i tallers que el que volen és donar a conèixer i conscienciar la ciutadania, administracions i, també sobretot aquest any, la indústria agrícola sobre la importància de la transició energètica.

Com en cada edició, els expositors presents a la fira estan distribuïts segons la tipologia de la seva activitat o servei. La majoria es mostren molt satisfets per aquest format de certamen i per poder exposar de forma propera i directa els seus productes al públic assistent. És el cas, per exemple, d'Alemany que en la fira d'enguany ha presentat la nova gamma de cremes untables amb mel fruit del seu projecte l'Obrador, entre elles, una d'avellana totalment natural.

Aquest diumenge es pot continuar visitant també la Mostra Nacional de Coques de Recapte i Samfaina organitzada per l'Associació Gastronòmica i Cultural del comtat d'Urgell.

Com a novetat, la Societat Gastronòmica ha organitzat per aquesta tarda un taller infantil sota el títol "Fem de pastissers". El taller, a càrrec del pastisser Pere Graells, serà un homenatge al balaguerí Lluís Muixí, mestre de la xocolata i que també va ser membre de l'entitat. 

També aquesta tarda se celebra la gran final del 8è Concurs de Cuina Josep Maria Morell "De la nostra terra al plat". Un total de 6 cuiners novells participaran en el que es preveu que sigui una final molt disputada donat el gran nivell de les receptes que van presentar i amb l'aviram com a principal ingredient.

D'altra banda, en el marc del sector del Comerç i els Serveis, Fira Q continua promocionant les empreses i comerços que el configuren, empreses de matalassos, relaxació, seguretat, informàtica i perruqueries, entre molts altres. 

Tampoc aquest any no falten les ja tradicionals desfilades de moda.

Així mateix, des del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, present a la fira, s'ofereixen encara aquest diumenge interessants xerrades, demostracions i tastos a l'escenari gastronòmic "Aliments del territori i tu". 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar