Jordi Pané, cap de cuina de Cal Xirricló de Balaguer, guanya el Concurs de cuina 'Josep Maria Morell. De la terra al plat' a Fira Q amb el 'Timbal de peu de porc cruixent, múrgoles, carxofes i cebetes glassejades al vi del padrí'
Fira Q ha acollit aquest diumenge a l'escenari del sector de Restauració i Oci la Gran Final del Concurs de cuina "Josep Maria Morell. De la terra al plat". Es tracta d'un concurs que enguany ha passat a anomenar-se així en record de qui va ser un gran restaurador i un gran escriptor gastronòmic.
L'Associació de Comerciants ACB, l'Associació Gastrobar i la Paeria de Balaguer han organitzat un any més aquest concurs per donar a conèixer els productes del territori i les seves possibilitats gastronòmiques.
El primer premi se l'ha endut Jordi Pané amb una recepta de 'Timbal de peu de porc cruixent, múrgoles, carxofes i cebetes glassejades al vi del padrí'. La recepta, com cada any, era lliure però sí que en aquesta ocasió havia d'incloure dos productes imprescindibles, els caragols i el porc, els dos o només un dels dos en homenatge també a Josep Maria Morell i als llibres que va escriure amb aquests ingredients com a principals protagonistes "La cuina del porc" i "Cuinar caragols". De les receptes presentades també s'ha valorat la presentació, l'originalitat, el gust i la resta de productes de proximitat utilitzats.
El guanyador s'ha endut un xec per valor de 500 € i també s'han donat vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes.
El segon premi ha estat per David Fabregat, amb un 'Arròs de cassola de tros'.
Un cop valorades les diferents receptes, un jurat tècnic ha escollit les cinc propostes finalistes, que són les que han competit a la Gran Final.
Entre el jurat qualificador i també en homenatge al Josep Maria Morell, hi havia Joan Pallarès de l'hotel-restaurant Can Boix de Peramola; Josep Gómez, del restaurant Els Jardins d'Alguaire, cunyat del Josep Maria Morell; Sebastià Amigó, nebot del Josep Maria Morell i propietari i cap de cuina del restaurant La Barretina d'Alfarràs; i el Jordi Balasch del restaurant El Xalet Suís de Lleida.
També aquest dissabte va tenir lloc en el marc del sector de la restauració i oci una masterclass amb selecció de vins de la D.O. Costers del Segre a càrrec de David Seijas, un reconegut sommelier que es defineix com un amant del vi i que va liderar el projecte Bulli Fundation.
Les activitats entorn a la restauració i l'oci seran constants encara a Fira Q fins aquest dilluns amb demostracions, tallers i altres activitats.