La Montsec Rosada 2021, premiada amb medalla de plata al Concours Mondial de Bruxelles
La Montsec Rosada 2021 ha obtingut medalla de plata al Concurs Mondial de Bruxelles. Es tracta d'una competició enològica de referència a nivell internacional, que se celebra anualment, on es presenten vins de gran qualitat de tot el món. La fase d'avaluació en categoria de vins rosats va tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de març, a la ciutat francesa de Montpeller.
LA MONTSEC ROSADA 2021: (producció de 1.200 ampolles). Fermentada amb bóta oberta de roure francès. És un vi complex, que sorprèn al seu pas per boca amb un gran pes de fruita i, sobretot, molt diferent. Elaborada amb Cabernet franc 100%.
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES
El certamen té com a principal objectiu oferir als consumidors una garantia: reconèixer i diferenciar vins de qualitat, procedents de tot el món i en totes les gammes de preu. Es tracta d'un esdeveniment únic, conegut i reconegut pels professionals i els consumidors del sector del vi a nivell internacional. S'organitza en 4 categories; vins blancs i negres, vins rosats, vins dolços i fortificats i vins espumosos. Experts especialitzats i seleccionats pels seus coneixements i la seva capacitat per degustar tot tipus de vins són els encarregats de puntuar les diferents referències presentades a concurs, de manera independent i professional.
CELLER MONTSEC I PROJECTE BALUARD
Formant part de la Cooperativa d'Artesa de Segre, Celler Montsec es va fundar l'any 1958 i va ser un dels primer socis fundadors de la mateixa DO Costers del Segre, l'any 1986. Actualment, compta amb vinyes ubicades en diferents alçades, amb climatologies i acideses diverses i aplega 20 viticultors.
De la voluntat de recuperar i conservar el paisatge vinya del Montsec, en neix el Projecte Baluard, que es va posar en marxa fa uns 4 anys, amb l'objectiu de solucionar el relleu generacional i la pèrdua de vinya a la zona del Montsec. La missió és protegir i recuperar el cultiu de la vinya, mirant de generar valor sostenible tant per als socis del Celler com per al territori. A dia d'avui, són 52 hectàrees de vinya les que gestiona Celler Montsec, entre les vessants sud i nord de la serralada del Montsec. Amb el Projecte Baluard, ja s'han recuperat unes 20 hectàrees de vinya.