La Tomata Rosa d'Albesa ha estat declarada Patrimoni Alimentari de la Humanitat pel moviment Slow Food
El moviment internacional Slow Food ha declarat quatre aliments a l'estat espanyol com a Patrimoni Alimentari de la Humanitat, entre els quals hi ha la Tomata Rosa d´Albesa. La llavor d´aquesta varietat autòctona de tomata s'ha mantingut viva, entre altres coses, gràcies a la tasca de conservació de la Carme Trilla i el Josep Marvà, dos veïns d'Albesa, i a la tasca també del Banc de Llavors de Cultures Trobades.
Des de l'Ajuntament d'Albesa agraeixen ''la seva incansable tasca de defensa de la terra, la pagesia i els bons aliments''. En declaracions a Ràdio Balaguer, l'alcaldessa, Eugènia Puig-Gròs, ha dit també que aquest reconeixement dona nom al poble d'Albesa i en relació als dos veïns d'Albesa ha assenyalat que "són dos persones molt compromeses amb les seves idees, no prioritzen el tema econòmic sinó l'aspecte més humà i el medi ambient i això s'ha de valorar".
D'aquesta notícia se n'ha fet ressò en un reportatge La Sexta i l'ajuntament ho ha volgut compartir a les xarxes.
Podeu veure un reportatge al següent enllaç
https://www.youtube.com/watch?v=XMLf4qXSXeY