L'agricultura i la ramaderia ajuden a mitigar el canvi climàtic, segons JARC També en son factors clau les millores tècniques i d'innovació a les granges i a la maquinària i la gestió dels purins

Per Ràdio Balaguer
713 visites
012A50388E21Fdcc5A299A3B67F65A88Ramatovelles

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) s'ha "compromès" a continuar treballant per mitigar els efectes del canvi climàtic al sector. En una roda de premsa celebrada a la seu de l'entitat a Lleida, la catedràtica d'agronomia de la UAB i experta en la relació-sòl-planta-animal i canvi climàtic, Josefina Plaixats, ha assegurat que la producció vegetal i les pastures són més efectives que els boscs a l'hora de reduir les emissions. També en són factors clau la innovació de les instal•lacions, les millores tècniques i la gestió de les dejeccions ramaderes, entre altres. Per la seva banda, el cap del porcí de JARC, Jaume Bernis, ha dit que des de l'any 2017, el sector porcí ha reduït un 22% l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar