L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera inicia el Curs d'Aprofitament Alimentari destinat a 45 famílies receptores d'aliments.

Per Ràdio Balaguer
675 visites

10D611F1467486Dbe43A74Dd384Ed8727Ad81D10Bfbe4F378Dfa517C554932Dd

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Projecte Àgape Aliments Solidaris de la Noguera i del Pla d'Inclusió Social, aquest any 2016 ha posat en marxa un cop més el Curs d'Aprofitament Alimentari destinat a 45 famílies receptores d'aliments que vénen derivades tant dels Serveis Socials com de la Creu Roja. 

El curs s'imparteix del 7 de març al 17 de març , els dilluns, els dimecres i els dijous de 10.00 h a 13.00 h,  al Centre Obert La Noguera, i les famílies que hi participen es divideixen en tres grups de 15 famílies: els dilluns i els dijous les derivades dels Serveis Socials, i els dimecres les de la Creu Roja. 

En aquesta edició el curs consta de 2 sessions. En la primera, tècnics d'Àgape, de Càritas i del PLIS de la Noguera parlen sobre l'aprofitament i el malbaratament alimentaris, sobre les estratègies dels supermercats per vendre més i com fer la llista de la compra responsable, i sobre els conceptes de data de caducitat i data de consum preferent. També un nutricionista explica la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i com emmagatzemar i conservar els aliments. La segona sessió la imparteix un cuiner professional que ensenya algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments, i també explica alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar