Les postres guanyadores del concurs Dolç de Balaguer han estat la Galeta ‘Balaguins', elaborada pels alumnes de PFI Pastisseria i Forneria de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

Per Ràdio Balaguer
987 visites
0Dcf0318237C03Ab77C7F4916D546Ab8Fotografiesfiraqdiumengeimg1791

L'escenari del sector de la restauració i oci de Fira Q ha estat escenari aquest diumenge del prestigiós concurs de cuina Fira Q Balaguer, enguany convertit en el concurs: Dolç de Balaguer. El concurs està organitzat per la Paeria i l' Associació Gastrobar conjuntament amb l'Associació de Comerciants Balaguer ACB 2021.

Al concurs s'hi ha pogut presentar tothom, des de professionals del món de la pastisseria fins a forners, estudiants d'aquest sector o qualsevol persona amant dels dolços.

Un jurat qualificat i format per diferents forners, pastissers i cuiners de Balaguer ha escollit el guanyador entre totes les propostes finalistes en la Gran Final que s'ha disputat aquest diumenge a les 18:30 h al pavelló de FiraQ en un espectacle gastronòmic dirigit a tots els públics i on els participants han pogut demostrar tot el seu talent. El jurat estava encapçalat per Miquel Guarro, reconegut "Xef Pastisser, director de pastisseria del Grup Hofmann i Assessor Internacional. També per Pere Graells, de Pastisseria Graells; Miquel Palau, de Forn Palau; Joan Avella, del Forn Inalba,; i Ferran Alemany, de Torrons i Mel Alemany.

De totes les propostes presentades, s'han escollit quatre postres finalistes que els concursants han elaborat a l'escenari del sector de la Restauració i Oci de Fira Q. Les postres guanyadores del concurs Dolç de Balaguer han estat la 'Galeta Balaguins', elaborada pels alumnes de PFI Pastisseria i Forneria de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

Segons ha explicat una de les guanyadores, Sofia Karaki Orcera, ''trobareu un munt de sensacions súper bones, perquè porta una mica de tot: porta xocolata, porta safrà, porta romaní, porta ametlla... ''un pupurri de sabors''.

En declaracions a Ràdio Balaguer el Xef pastisser Miquel Guarro ha destacat la gran qualitat dels postres presentats, a més de que tots eren propostes diferents. També ha explicat és molt important fer aquest tipus de concursos...

''En total el concepte del concurs en sembla una súper iniciativa perquè fa falta aquest tipus de coses per baixar la pastisseria a la gent del carrer i apropar-la,  perquè si els pastissers en quedem tancats a l'obrador i no expliquem com fem les coses, és difícil que la gent entengui el valor afegit que hi ha al darrera. I amb tot això, el fet de que un ajuntament sigui capaç de realitzar aquest tipus d'actes és fantàstic per promocionar l'ofici. I a més a més, en aquest cas hi hagut un molt bon nivell. Quatre participants que han proposat quatre propostes plenament diferents, però totes molt encertades, perquè tots anaven amb la línia de treballar el producte local d'una manera molt honesta i molt ben feta. Gent més professional, gent menys professional, però els quatre han presentat una cosa que estava realment molt bé, i el més interessant d'això és que el que ha guanyat, és una forma molt característica que crec que pot tenir molt potencial a l'hora de convertir-se en un dolç referent, perquè és molt gràficament  identificable, i a més els gustos són molt interessants''.

La voluntat de la Paeria aquest any amb aquest concurs ha estat que amb la participació de la pròpia ciutadania i els professionals del sector, Balaguer pugui comptar amb un producte representatiu de la seva gastronomia així com de la pròpia ciutat, "un dolç referent".

Pel que fa als requisits i els trets que es valoraran, la recepta havia d'incloure productes com la mel però també havia de ser un dolç fàcil de transportar i que tingues durabilitat a banda del sabor i l'originalitat, que també es tenien en compte.

 

 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar