Montgai prepara la 37a edició de la Matança del Porc per al proper diumenge 22 de març. Una setmana abans, el dia 15, es farà la IX Porcada a Butsènit d'Urgell.

Per Ràdio Balaguer
756 visites
Ac7C253B9Fefc0B8D509341Ffebe07Cc20200322Matanaporcmontgai
Montgai prepara la XXXVII edició de la Matança del Porc per al proper diumenge 22 de març. La tradició de la matança del porc a Montgai comença ja el dissabte a partir de les 4 de la tarda, moment en què es realitza el mandongo. Antigament també es realitzava la matança, però en l'actualitat el porc es compra ja mort. 
 
El diumenge és el dia gran de la festa, amb l'inici de les activitats a les 9 del matí amb un esmorzar a base de pa torrat amb arengada i vi. L'esmorzar té un preu d'1 euro. 
 
A partir d'aquest moment comencen els preparatius a la plaça Prat de la Riba, que s'omple de graelles per cuinar el porc. A les 12 del migdia es fa la missa i el dinar popular és previst que comenci a les 2 del migdia, amb els fesols, la botifarra i la llonganissa. El preu del dinar és de 5 euros. 
 
Durant la matança, l'Ampa de l'escola La Colomina del municipi vendrà les tradicionals orelletes, elaborades durant la setmana, per tal de recaptar diners per les seves activitats. 
 
Una setmana abans, el diumenge 15 de març, Butsènit d'Urgell celebrarà la IX Porcada. En aquest cas es tracta d'una trobada de poble, amb un dinar popular al pavelló, al preu de 15 euros, en que els fesols adobats, la llonganissa i la botifarra són els protagonistes. 
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar