Slow Food Terres de Lleida i l'Associació la Dolça Revolució han arribat a un acord de collaboració amb Slow Food Paraguay Central per tal de treballar conjuntament en la recuperació i divulgació de l'estevia.
El principal objectiu d'aquesta col·laboració és fer front als intents de diverses empreses de modificar l'estevia genèticament perquè no tingui cap propietat medicinal. En aquest sentit, un dels membres d'Slow Food a Lleida, Josep Pàmies, ha explicat que, entre altres accions, promouran al Paraguay treballs de selecció per preservar les varietats més silvestres d'aquesta planta.
Àudio
Segons el mateix Pàmies, el cultiu de l'estevia permetria crear una gran riquesa al Paraguay, país d'on és originària, i aportar una font de salut extraordinària a tot el planeta.
A Catalunya, l'Associació Dolça Revolució ja treballa en la preservació de l'estevia a través d'una xarxa de pagesos que la cultiven i la distribueixen no només aquí sinó arreu de l'estat, en punts com Màlaga, Sevilla, València i les Illes Balears.
Josep Pàmies comenta tot seguit algunes de les propietats de l'estevia.
Àudio
Slow Food Terres de Lleida va rebre ahir a Balaguer una representació d'Slow Food Paraguay, juntament amb productors d'estevia d'aquest país.
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=1452