Unes 350 persones participen en la 33a Matança del Porc de Montgai, una festa que el municipi celebra per recordar la feina que antigament, a l'hivern, es feia a les cases de pagès.
Unes 350 persones es van apropar ahir diumenge fins a la localitat de Montgai per participar en la 33a edició de la Matança del Porc en la qual es van elaborar uns 400 kg de llonganissa i botifarra negra.
La festa va començar a primera hora del matí amb l'elaboració del tradicional mandongo a càrrec d'una trentena de veïns de la població. Mentrestant, els visitants van poder esmorzar pa torrat i arengades. A migdia es va repartir el dinar popular a base de mongetes, llonganissa i botifarra.
La jornada es va completar amb una visita guiada al Passatge Antic on els assistents van poder recórrer l'interior de les antigues cases del poble.
Val a dir que enguany la festa no s'ha pogut celebrar com era habitual a la plaça Prat de la Riba perquè està en obres de remodelació les quals s'espera que s'enllesteixin a finals del proper mes d'abril.
La Matança del Porc a Montgai se celebra per recordar la feina que antigament, a l'hivern, es feia a les cases de pagès per la supervivència de la família durant l'any.