Unes 350 persones participen en la 33a Matança del Porc de Montgai, una festa que el municipi celebra per recordar la feina que antigament, a l'hivern, es feia a les cases de pagès.

Per Ràdio Balaguer
697 visites

2D14F0646A5F97Aba111Ad775974Ed03B1Fac8A4Fda3418293479498B856B5A1

Unes 350 persones es van apropar ahir diumenge fins a la localitat de Montgai per participar en la 33a edició de la Matança del Porc en la qual es van elaborar uns 400 kg de llonganissa i botifarra negra.  

La festa va començar a primera hora del matí amb l'elaboració del tradicional mandongo a càrrec d'una trentena de veïns de la població. Mentrestant, els visitants  van poder esmorzar pa torrat i arengades. A migdia es va repartir el dinar popular a base de mongetes, llonganissa i botifarra.   

La jornada es va completar amb una visita guiada al Passatge Antic on els assistents van poder recórrer l'interior de les antigues cases del poble. 

Val a dir que enguany la festa no s'ha pogut celebrar com era habitual a la plaça Prat de la Riba perquè està en obres de remodelació les quals s'espera que s'enllesteixin a finals del proper mes d'abril.  

La Matança del Porc a Montgai se celebra per recordar la feina que antigament, a l'hivern, es feia a les cases de pagès per la supervivència de la família durant l'any. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar