Dimecres 23 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

10-05-2019

En el marc del projecte de recerca arqueol˛gica del Pla d'AlmatÓ de Balaguer, del 15 al 28 de Juliol es realitzarÓ un curs prÓctic d'arqueologia andalusina al jaciment del pla d'AlmatÓ

El Museu de la Noguera, la Universitat de Barcelona i el Grup de Recerca Arqueològica Agrària de l'Edat Mitjana organitzen un curs pràctic d’arqueologia andalusina al Pla d'Almatà de Balaguer, on es trobava un dels barris de madina Balaghí.
 
El Pla d'Almatà és un jaciment arqueològic de 27 hectàrees, de cronologia andalusí que conté àrees residencials, una fortificació, una necròpolis i àrees de producció artesanal. 
 
En el marc del projecte de recerca arqueològica del Pla d'Almatà, s’ofereix l’oportunitat d’excavar en aquest jaciment que ja ha donat resultats en intervencions passades. Tots els participants rebran formació teòrica i pràctica en arqueologia andalusina i antropologia física. 
 
Àudio.....
 
 A part del treball de camp, es realitzaran pràctiques de laboratori amb materials procedents de l'excavació i es realitzaran sortides arqueològiques a d'altres jaciments de la comarca.
 
Àudio......
 
Segons Alòs, tot plegat ha d'ajudar a avançar en el coneixement sobre el  jaciment del Pla d'Almatà i sobre la història d'al-Àndalus, per exemple.
 
Àudio....
 
El curs, que inclou classes sobre arqueologia d'al-Àndalus, materials arqueològics, especialment ceràmica, arquitectura d'al-Àndalus i antropologia física, es farà del 15 al 28 de juliol i estarà coordinat per Helena Kirchner de la UAB i les arqueòlogues Carme Alós, Eva Solanes i Júlia Olivé.
 
El curs té un preu de 300€ i les places són limitades. Els interessats poden enviar l’expedient acadèmic i CV a helena.kirchner@uab.cat
 
D'altra banda, un total de 20 persones es preveu que participin novament aquest any al taller d’arqueologia Cota Zero al Castell Formós.
 
El taller es farà del 25 de juny al 5 de juliol i segons també explica Carme Alòs, directora del Museu, els objectius en aquest cas són avançar també  en el coneixement del castell i en la recuperació de les seves restes però també sensibilitzar els joves, fer una introducció al patrimoni de Balaguer i donar a conèixer quina és la feina de l’arqueòleg.
 
Àudio....
 
Paral•lelament al taller, es realitzarà novament aquest any l’activitat “Obert per excavació” per tal que durant els dies d'excavació els interessats puguin fer una visita a les excavacions.
 
Els participants al taller faran excavació estratigràfica, documentació gràfica i fotogràfica, neteja i marcatge de materials arqueològics.
 
El taller, organitzat pel Museu de la Nogura, es realitzarà, com és habitual, de 8 a 12 h al Castell Formós.
 
 
Àudios a ràdio a la carta

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt