Artesa de Segre prepara una nova edició de la Fira de Sant Bartomeu. El certamen se celebrarà el 26 i 27 d'agost i compta amb una dotació pressupostària de 38.000 euros

Per Ràdio Balaguer
941 visites
13166B7A42Bd21A55111723A78Bff7211111111Pt

L'Ajuntament d'Artesa de Segre està acabant de perfilar els detalls de la propera edició de la Fira de Sant Bartomeu, que se celebrarà els dies 26 i 27 d'agost i que enguany ha incrementat el pressupost respecte a les darreres edicions, amb uns 3.000 euros.

El certamen d'enguany està adreçat sobretot a potenciar l'espai gastronòmic de qualitat i les activitats gastronòmiques i ampliar l'oferta lúdica amb actuacions musicals en directe.

La fira manté globalment el volum d'actes habitual i continua apostant pels eixos del vi, de l'oli i de la gastronomia autòctona, en general. Altres productes, que en els darrers anys s'han afegit al ventall de productes de qualitat, com la carn de conill, el formatge, la cervesa, també estan ja plenament consolidats i integrats en el conjunt de la fira.

Així, enguany destaquen l'espai gastronòmic de qualitat, on es podran degustar diferents productes de la zona així com les actuacions musicals per amenitzar les vetllades, també s'han consolidat en aquesta edició. Per una banda, la festa del vi del dissabte amb les actuacions de Bernat Giribet, compositor local i l'actuació de l'artista emergent Anaïs Vila i per l'altra banda, la nit del diumenge, amb el Aida Stringss i el grup de folk Lauzeta Folk.

La cuina en directe és una de les novetats del programa d'aquesta edició. Els cuiners dels restaurants  El Tastet del Reng de Balaguer, La Cava de Tàrrega i La Solana de Foradada, elaboraran un entrant, un segon i unes postres que els participants de l'activitat podran degustar. Aquesta activitat es realitzarà, dissabte a la tarda, a la carpa situada a l'espai de les Sitges.

A banda d'aquestes novetats, el programa inclou els clàssics de cada any, la paella popular de dissabte al migdia, la festa del vi i sopar de germanor de dissabte a la nit, les diverses activitats esportives que se celebraran durant el cap de setmana i una variada oferta de parades d'artesania.

L'espai esotèric també, un any més, serà present a la fira, amb parades relacionades amb aquesta temàtica.

En el capítol de concursos no hi faltarà l'ineludible concurs de productes estranys, amb fruites i hortalisses d'allò més sorprenents que estaran exposats durant tota la fira, i el tradicional concurs de botifarra, dissabte a la tarda així com el Concurs de Pintura Ràpida, que arriba a la seva setzena edició.

Enguany el concurs de la cuina de conill ha modificat el seu format. Els participants al 1r Concurs Amateur de Cuina de conill en directe hauran d'acabar els plats en directe, amb un temps per cada concursant, d'uns 10 minuts. La única condició indispensable és que el conill sigui l'ingredient principal. Aquesta activitat es realitzarà diumenge a la tarda, a la carpa situada a l'espai de les Sitges. 

La paella manté el format dels últims anys, és a dir, es repartirà per endur a casa a partir de les 14.30 hores de dissabte. Pel que fa a la distribució d'espais, el centre neuràlgic de la fira serà, al CUBBTURAL, on hi haurà un espai destinat a les empreses, comerços i serveis, i un altre, amb les entitats i associacions. La resta d'atractius es repartiran pels carrers propers.

Enguany la fira comença a prendre força un dia abans, amb una master class de zumba a càrrec del Club Esportiu Altis i amb la celebració d'uns concerts i un sopar a la fresca organitzat per l'entitat CUDOS.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar