ASAJA Lleida demana el cessament immediat del ministre Garzón 'pels atacs erronis' contra la producció i consum de carn
El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, i les sectorials de vacum i porcí de l'organització, demanen la dimissió o el cessament immediat del ministre de Consum, Alberto Garzón, per les seves declaracions recents contra la producció i el consum de carn. Roqué lamenta profundament "aquest atac erroni i injustificat provinent d'una persona completament desinformada". Alerta que aquestes afirmacions fan molt mal venint d'un ministre i que només s'aconsegueix crear alarmisme i desconfiança en els mercats.
Per a Roqué, Garzón està fent un mal ús del seu càrrec públic i considera que aquesta sortida de to ha de tenir conseqüències. Demana que el ministre s'informi i rectifiqui o que dimiteixi. I sinó, que sigui cessat.
L'organització adverteix que "és radicalment fals que la ramaderia produeixi un 18% dels gasos d'efecte hivernacle del planeta com va publicar la FAO erròniament en un informe que data ja de 2006. Desmentit per la mateixa FAO i el seu propi autor". I assegura que és inadmissible que el ministre el citi constantment com a argument per atacar la ramaderia malgrat haver quedat obsolet i demostrat que és totalment erroni.
Per contra, sosté que l'agricultura i la ramaderia són tot el contrari: estan compromeses amb la conservació de l'entorn prevenint la desertificació, millorant la qualitat de l'aigua, la biodiversitat i el paisatge i ajuden a prevenir incendis forestals i emissions associades.
Pel que fa a l'emissió de gasos, ASAJA recorda les darreres dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que indiquen que les produccions ramaderes de carn representen únicament el 7% del total d'emissions de gasos efecte hivernacle d'Espanya. En canvi, el transport suposa el 27% d'aquestes emissions, seguit per la indústria amb un 19,9%; la generació d'electricitat, 17,8%; el consum de combustibles, 8,5%; o els processos industrials i ús d'altres productes, 8%.
Roqué també demana que un ministre de Consum de què s'ha de preocupar és de prohibir l'entrada d'aliments de fora de la UE que no passen els mateixos estrictes controls de seguretat alimentària, sostenibilitat i seguretat laboral com fan els productes nacionals.
Tot plegat, està contribuint a arruïnar el sector carni que passa per hores baixes: augment del preu de les matèries primeres, descens de la demanda de porcí per part de la Xina, etc..