Balaguer celebra aquest dissabte una nova edició de la tradicional Fira mercat de Santa Llúcia, també coneguda com la Fira dels Alls

Per Ràdio Balaguer
587 visites
B8E316558C901Eeba840Bd5F4133477Fimg0410

Les diferents parades, una vuitantena, distribuïdes pels diferents carrers del centre històric, ofereixen un any més tot tipus de productes gastronòmics i nadalenc, des de torrons, oli o embotits fins a figures per decorar el pessebre o l'arbre de Nadal.

La Fira de Santa Llúcia fa molts anys que se celebra i està totalment consolidada. De fet, són molts els paradistes que repeteixen des de fa anys, tant de fora com de Balaguer. Un dels paradistes, en Francesc Marí, de Torrons Fèlix, explica que participa cada any a la fira amb tota la gama torrons artesans.

Un dels visitants, Constantino Coronado, diu que és un comprador fidel a la fira, on ve cada any per adquirir figuretes per al pessebre

A l'espai gastronòmic s'ha fet un 'Tast de Nadal' al carrer L'Escala, amb un taller d'elaboració d'allioli i d'allioli de codony, a càrrec de l'Associació Dona Rural. En aquest mateix espai s'hi continuaran fent diversos tasts i demostracions gastronòmiques al llarg de la jornada de receptes tradicionals, com la sopa d'alls.

La fira es complementa durant tota la jornada amb diferents activitats com un taller gastronòmic infantil a càrrec de Kids&Us en el que s'ha fet una decoració de galetes, l'activitat 'Pinta el teu Rovelló i penja'l a l'arbre de Nadal!', o l'explicació del conte 'La nit de la llum perduda i l'encís de les ombres'.

Un altre dels actes destacats ha estat la presentació de la nova geganta de la ciutat, la Modista de Balaguer, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallera. Una nova geganta de només 19 quilos de pes, que permetrà que els més joves també la puguin fer ballar.

La fira ha estat visitada per diferents paers de la ciutat i la paera en cap, Lorena González, que s'ha mostrat molt satisfeta per la gran quantitat de parades i també per l'afluència de visitants, molts dels quals han aprofitat el pont de la Puríssima per visitar aquest mercat. També ha destacat que és una fira molt dotada de contingut, amb activitats paral·leles com la presentació de la nova geganta de Balaguer.

D'altra banda, la Fundació Marguerida de Montferrato ha organitzat per aquesta tarda el taller culinari 'Descobrim les nyàmeres o paparotes. Es tracta d'una demostració culinària a càrrec d'Amanda Bataller, de Gastrobotánicas', i que es farà al local de la Fundació a partir de les cinc.

Les activitats seguiran amb un taller de manualitats per a infants 'Fem una espelma per a decorar la taula de Nadal', a càrrec de Petit Xef.

Finalment, està previst que a 2/4 de 7 d'aquesta tarda arribin a la ciutat les patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda.

 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar