El 8è Concurs de Cuina 'De la nostra terra al plat' dedicat a Josep Maria Morell ja compta amb els finalistes que disputaran la final el proper diumenge en el marc de Fira Q Balaguer

Per Ràdio Balaguer
570 visites

Aquest 2024 s'han presentat al concurs unes vint receptes, totes elles de gran nivell i amb l'aviram com a ingrediet principal

40Efa00876F52F858C96Ad266C4E93C7Concursdecuinafiraq21

El 8è Concurs de Cuina "De la nostra terra al plat", dedicat des de l'any passat al cuiner i divulgador gastronòmic Josep Maria Morell, ja compta amb els cinc finalistes que disputaran la final el proper diumenge en el marc de Fira Q Balaguer.

Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer Francesc Molins, un dels membres de l'Associació Gastrobar que, juntament amb l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i la Paeria, organitza aquest concurs amb l'objectiu de donar a conèixer els productes de proximitat i les possibilitats gastronòmiques que s'ofereixen al territori.

Molins s'ha mostrat molt satisfet i sorprès per la gran quantitat de participants, prop d'una vintena, i sobretot pel gran nivell que han mostrat en les receptes presentades, unes receptes en què l'ingredient principal aquest any és l'aviram.

Molins diu que la d'aquest 2024, tenint en compte la qualitat i el nivell de les receptes presentades, serà una final molt disputada. En aquest sentit parla d'un pas endavant, d'un salt qualitatiu del concurs, cosa que qualifica com "el millor homenatge que se li pot fer a Josep Maria Morell, gran referent de la nostra cuina i un gran ambaixador de la ciutat". De les receptes es valorarà també la utilització d'altres productes de proximitat, com la mel, la fruita de Lleida, les ametlles o l'oli així com l'originalitat, la creativitat i, evidentment, el gust.

Les cinc propostes finalistes disputaran la gran final el proper diumenge 28 d'abril a les 18.30 h a l'escenari del sector de Restauració i Oci del pavelló Inpacsa. Des de Fira Q, la cap de promoció Econòmica de la Paeria, Antonieta Martínez, confia que un any més la gran final es converteixi en un gran espectacle gastronòmic i una plataforma per donar a conèixer cuiners novells del territori a banda d'un escenari per promocionar els productes de proximitat.

El jurat encarregat de valorar les receptes estarà format per: Xixo Castaño, propietari i cap de cuina del restaurant Malena de Gimenells; Albert Marimon, propietari i cap de cuina del restaurant La Cava de Tàrrega; Sergi Ortiz, propietari i cap de cuina del restaurant Antic Forn de Cervera; i Jordi Pané, cap de cuina del restaurant Cal Xirricló de Balaguer.

El premi del concurs consistirà en un xec per valor de 500€ i una estada a pensió completa a l'Hotel Balneari Vichy Catalan. A més, hi haurà altres premis com uns vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes.

En el mateix escenari del sector de la Restauració, durant els dos dies de la Fira es podrà gaudir també d'excepcionals showcookings a càrrec dels millors restauradors de la comarca així com de degustacions de vins. I com a novetat, hi haurà un tast a cegues que no deixarà ningú indiferent.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar