El restaurant de Balaguer 'El tastet del Reng', entre els 12 finalistes a optar la 'Tapa de l'any' 2017.
La Gastrimargia, una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili i crema de mango, del Tastet del Reng, de Balaguer, és una de les 12 tapes que aquest 2017 optaran a guanyar el concurs "Tapa de l'any" .
Ahir al matí a l'Antiga Fàbrica Damm es van disputar les semifinals de la 'Tapa de l'Any', un dels majors esdeveniments gastronòmics que se celebren a Catalunya i que, amb el patrocini d'Estrella Damm, arriba ja a la tercera edició.
Un total de 43 tapes van arribar a aquesta ronda eliminatòria. Els restaurants participants van presentar les seves creacions en grups de vuit, disposant de cinc minuts cadascun per explicar els punts forts i els secrets de l'elaboració i del sabor de la seva tapa.
El jurat estava integrat per Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas i presidenta del jurat; Belén Parra, periodista a El Mundo; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; David Salvador, redactor de 7canibales.com; Jordi Parra, xef; Oscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT i Jordi Luque, periodista a El Comidista i la revista Cuina.
Després de degustar les tapes i mantenir una difícil deliberació per l'alt nivell culinari de totes elles es van donar a conèixer les 12 tapes guanyadores que passen a la final, entre elles, la del Tastet del Reng.
La gran final del concurs 'Tapa de l'Any' tindrà lloc a l'Auditori de l'Hotel Melià de Sitges el diumenge 9 d'abril i comptarà amb dos presentadors d'excepció, el periodista Quim Masferrer i el cuiner Nandu Jubany.
Aquesta festa de la gastronomia en format tapa coincideix amb la celebració de la 'Ruta de Tapes de Sitges'. L'entrada a l'esdeveniment costarà 3 euros i els assistents rebran un val per degustar una tapa i un quinto d'Estrella a la ruta que tindrà lloc a la ciutat.
La vuitena edició de la Ruta de Tapes de Sitges se celebrarà a partir del dia 30 de març i finalitzarà precisament el dia 9 d'abril, coincidint amb la gran final de la 'Tapa de l'Any'.