El torró artesà és el rei de les dies previs a Nadal a les pastisseries, on conviu amb altres propostes com les neules, els polvorons o els panettones. A Pastisseria Graells de Balaguer, la seva especialitat són els de Crema Cremada
El torró artesà és el producte estrella a les pastisseries durant els dies previs al Nadal, on es comparteix protagonisme amb altres delícies tradicionals com les neules, els polvorons o els panettones.
Aquest Nadal, les previsions del Gremi de Pastisseria apunten que el consum de torrons de xocolata i panettones seguirà creixent, sent aquests els productes de més tendència per aquestes festes. Els torrons més clàssics, com el de crema cremada, el dur i el tou, continuaran sent els més venuts. Tot i això, les noves creacions, especialment les que combinen xocolata i praliné, continuen guanyant adeptes. El contrast amb la xocolata es busca amb ingredients com els fruits secs, especialment ametlles, avellanes i festucs.
A Pastisseria Graells, el torró de crema cremada es manté com el més emblemàtic, però també hi trobem altres varietats, com els trufats, el de crocant o el de massapà. A més, l'establiment ofereix altres delícies com les neules, que es preparen de forma manual, una per una, conferint-los unes característiques úniques. Els polvorons casolans, elaborats amb ametlla i avellana del país, i fins i tot el carbó dolç artesanal, per als que no s'hagin portat massa bé, completen la proposta nadalenca de la pastisseria.
Pere Graells destaca la dedicació artesanal que hi ha darrere de cada producte, una feina que implica un esforç considerable, amb la limitació d'espai i de maquinària.
La venda al detall, conviu amb la venda dels lots nadalencs per a regal. I a banda dels dolços tradicionals, també s'observa un creixement en la demanda de productes de pastisseria salada, especialment per als càterings d'empreses i per als dinars i sopars nadalencs.