Els obradors de Catalunya bullen aquests dies amb la preparació dels tradicionals tortells de Reis. El Gremi preveu vendes de més d'un milió d'unitats a les pastisseries artesanes. Una d'elles és la Pastisseria Graells de Balaguer
Els tortells es presenten en cinc mides diferents, adaptant-se a les necessitats dels clients. Tot i això, els més demandats són els de sis o vuit racions, ideals per compartir en família.
Un dels punts que diferencia els tortells artesanals dels industrials és la qualitat dels ingredients. Pere Graells subratlla que utilitzen fruita natural confitada en el punt òptim de maduració, a més de mantenir l'elaboració tradicional que inclou sorpreses extra a banda de la fava i el rei, tot pensat per fer d'aquest dolç una experiència única i divertida alhora.
Una altra gran diferència és la frescor. Els tortells de la Pastisseria Graells es preparen i es consumeixen en pocs dies. Graells explica que, malgrat l'elevada demanda, elaboren tots els tortells en només tres jornades. Això assegura que el producte arribi al consumidor sense haver passat per processos de congelació, conservant-ne tot el sabor i la textura originals.
Així, a cal Graells, com en moltes pastisseries artesanes, es manté viu l'esperit d'una tradició que connecta qualitat, proximitat i sabor en un dolç icònic de la diada de Reis. Un producte que es concep no només per ser degustat, sinó per formar part de les grans trobades familiars que tanquen les festes nadalenques.