Els obradors de Catalunya bullen aquests dies amb la preparació dels tradicionals tortells de Reis. El Gremi preveu vendes de més d'un milió d'unitats a les pastisseries artesanes. Una d'elles és la Pastisseria Graells de Balaguer

Per Ràdio Balaguer
497 visites
C8F71C40961338D1F4862E36245549Cdtortellsaparadorgraells20252

A la Pastisseria Graells de Balaguer, el procés tot just comença amb l'elaboració artesanal de cada detall, com explica Pere Graells, qui destaca la cura en cada pas: des de la creació del llevat fins al pastat, la fermentació i l'enfornat, el farciment i l'acabat amb sucre volat, que dona al tortell el seu característic aspecte festiu.

Quant als gustos, a cal Graells els més populars continuen sent els de nata o nata i trufa, però el de massapà guanya adeptes any rere any. Graells explica que el massapà que utilitzen prové del mateix que fan servir per al torró de crema cremada, assegurant un sabor intens i autèntic.

Els tortells es presenten en cinc mides diferents, adaptant-se a les necessitats dels clients. Tot i això, els més demandats són els de sis o vuit racions, ideals per compartir en família.

Un dels punts que diferencia els tortells artesanals dels industrials és la qualitat dels ingredients. Pere Graells subratlla que utilitzen fruita natural confitada en el punt òptim de maduració, a més de mantenir l'elaboració tradicional que inclou sorpreses extra a banda de la fava i el rei, tot pensat per fer d'aquest dolç una experiència única i divertida alhora.

Una altra gran diferència és la frescor. Els tortells de la Pastisseria Graells es preparen i es consumeixen en pocs dies. Graells explica que, malgrat l'elevada demanda, elaboren tots els tortells en només tres jornades. Això assegura que el producte arribi al consumidor sense haver passat per processos de congelació, conservant-ne tot el sabor i la textura originals.

Així, a cal Graells, com en moltes pastisseries artesanes, es manté viu l'esperit d'una tradició que connecta qualitat, proximitat i sabor en un dolç icònic de la diada de Reis. Un producte que es concep no només per ser degustat, sinó per formar part de les grans trobades familiars que tanquen les festes nadalenques.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar