Fira Balaguer obre avui les seves portes un 100 per cent d'ocupació, amb 150 expositors, i diverses novetats. El certamen, sense deixar de banda, sectors com el de la construcció i el comercial, torna a apostar aquest any pel sector agroalimentari.
La directora del certamen, Antonieta Martínez, ens ha parlat aquest matí dels últims preparatius i també ha destacat que, tot i la crisi actual, el recinte firal estarà ple al 100 % amb uns 150 expositors.
Àudio
El certamen d'enguany presenta les darreres novetats de les millors empreses i comerços de la ciutat representades en el sector comercial, però continua apostant per un important espai d'alimentació natural i artesana, que donarà cabuda a la promoció dels productes artesans del territori, com l'oli i la mel, entre altres.
També ens ho ha explicat la directora de Fira Balaguer.
Àudio
Antonieta Martínez, d'altra banda, també ha volgut destacar que, tot i que el sector ha anat darrerament a la baixa, també a la fira hi continua tenint cabuda el sector de la construcció i l'habitatge.
Àudio
Altres actes i activitats que tindran lloc aquest cap de setmana en el marc de Fira Balaguer són, per exemple, la IV Jornada tècnica de la mel amb dos importants concursos. A l'acte de cloenda d'aquesta Jornada hi participarà Rosa Cubel, directora general del Departament d 'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya que també presidirà la Nit de l'expositor.
Així mateix, el certamen compta també aquest any amb la participació activa de l' Associació de Restaurants Noguera Cuina, que oferiran una interessant xerrada sobre la Cuina de la mel a la Noguera el dissabte a la tarda.
El diumenge al matí, d'altra banda, el conegut naturòpata Albert Rami, farà una xerrada sobre L'oli i els remeis naturals a la sala de conferències del Nou Pavelló.
Altres novetats de la Fira són la participació, per primera vegada al certamen, de l'Associació per a la Conservació de l'Agricultura de Proximitat, que vendrà el seus productes al vestíbul del Nou Pavelló.
Així mateix, destacar també un planetari situat a l'exterior del Pavelló, aportat per la Obra Social de la CAM, amb el qual es vol donar a conèixer els astres, fomentant la cultura del medi ambient i l'àrea de les ciències naturals.
Finalment, una altra de les novetats serà la taula rodona que versarà sobre Els olis de la Noguera a la taula i que tindrà lloc el diumenge a la tarda amb restauradors de la comarca i com a convidat de luxe, Pere Tàpias, gran comunicador i crític gastronòmic.
Recordem també, que un any més la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell organitza la Mostra Nacional de Coques de Recapte i Samfaina, que enguany arriba a la XXIII edició.
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=1895