Fira Q se celebra un any més a Balaguer amb diverses propostes per a la promoció dels productes i serveis del territori

Per Ràdio Balaguer
945 visites

El certament es farà els propers dies 27 i 28 d'abril al pavelló d'Inpacsa de Balaguer, amb un horari d'obertura ininterromput de deu del matí a nou del vespre

6Cf4Cff77191739657F00A2Ff554D37Epresentacifiraq20241

En l'acte de presentació celebrat aquest matí han participat entre d'altres: la paera en cap, Lorena González; el paer de l'Àrea d'Ocupació, Benestar animal, Fires i mercats, Borja Vega;  la tècnica de l'Àrea de Fires, Antonieta Martínez;  el cuiner Francesc Molins, de l'Associació Gastrobar; el tècnic de l'Oficina de Transició Energètica de la Noguera, Josep Raïmat; la Consellera de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal de la Noguera, Ester Guarné; i el president del Gremi d'Apicultors de Lleida, Josep Maria Bonet.

Com en cada edició, els expositors presents a la fira estaran distribuïts segons la tipologia de la seva activitat o servei. Així, en el sector dedicat als Productes de proximitat hi haurà ubicats els productors del territori, els quals duran a terme xerrades, presentacions i tasts per tal de donar a conèixer els seus productes.

Una de les propostes és la Mostra Nacional de coques de recapte i samfaina, organitzada des de l'Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell, i que habitualment compta amb una vintena de forners de tota la comarca.

En aquest mateix sector, des de l'Associació d'Apicultors Lleidatans conjuntament amb l'Oficina comarcal de la Noguera del Departament d'Acció Climàtica s'ha organitzat pel diumenge, la Jornada de la Mel, la qual commemorarà els 40 anys del primer concurs de mel d'àmbit estatal, que va tenir lloc a Balaguer l'any 1984.

Un altre dels sectors presents a Fira Q serà el de Comerç i Serveis, que enguany comptarà amb una zona dedicada als animals de companyia, on hi haurà expositors amb productes de nutrició, salut, accessoris, així com les associacions de la ciutat que vetllen pel seu benestar.

També s'oferiran xerrades sobre comportament, nutrició i estat general dels animals, i a l'exterior del pavelló hi haurà un parc d'esbarjo.

En aquest sector també hi haurà empreses dedicades a diferents productes i serveis, i es faran activitats per a la promoció, com és el cas de la desfilada Moda BLG 25600, que es farà tant dissabte com diumenge.

El cuiner Francesc Molins, de l'Associació Gastrobar, ha explicat que dins del sector de la Restauració i l'oci,  es farà el 8è Concurs de Cuina Josep . Morell, que se celebrarà el diumenge a la tarda. En aquesta edició, el producte que s'haurà de cuinar és l'aviram, que podrà anar acompanyat de productes propis de la terra, com herbes aromàtiques, mel o oli d'oliva.

En aquest espai també es podran assaborir cerveses artesanes, vins i gaudir de diversos showcookings, els quals els realitzaran els principals cuiners de la zona. També tindrà lloc un taller gastronòmic infantil, de la mà del mestre pastisser Pere Graells, i que servirà com a homenatge a Lluís Muixí. A més, hi haurà un pastisser especialitzat en elaborar productes aptes per a persones celíaques.

D'altra banda i per segon any consecutiu, Fira Q dedicarà un espai al Saló de l'Energia i l'eficiència energètica, a través del CEI, l'Energy Hublab i l'Oficina de Transició Energètica de la Noguera, i on s'impartiran xerrades per part de professionals del sector. Així ho ha explicat el tècnic de l'Oficina de Transició Energètica, Josep Raïmat.

Finalment, des de l'organització de la fira s'ha previst l'espai Menuts Q, on els infants podran passar una estona jugant i fent activitats, acompanyats de monitoratge. En aquesta zona també es faran tallers gastronòmics, manualitats i activitats vinculades a l'Harpia, la festa medieval de la ciutat, entre d'altres. També hi haurà un tren turístic que farà el recorregut entre el pavelló i el centre de la ciutat, amb parades a la plaça Pau Casals i la plaça del Mercadal.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar