La ciutat de Balaguer acollirà aquest cap de setmana la primera Fira d'alimentació i Salut. L'objectiu del certamen és la defensa i salvaguarda de la biodiversitat, així com la potenciació de les produccions artesanes i sostenibles

Per Ràdio Balaguer
828 visites
Storage
La ciutat de Balaguer acollirà aquest cap de setmana la primera Fira d'Alimentació i Salut, un nou certamen organitzat per Slow Food Terres de Lleida, amb el patrocini de l'Ajuntament de Balaguer, l' Institut Municipal de Progrés i Cultura, el Departament d'Agricultura, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Noguera.

La fira obrirà les seves portes dema dissabte a partir de les 11 del matí amb la inauguració del certamen a càrrec del  M Hble. Sr Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya.

Durant tot el cap de setmana, i al Nou Pavelló , tindrà lloc aquesta fira que es basa en una forma de vida saludable i que defensa una alimentació equilibrada i artesanal.

Així, els visitants podran assistir a diferents conferències relacionades amb l'alimentació i alhora gaudir dels tastos que es faran. També hi haurà un mercat de la Terra que s'organitzarà de forma paral·lela i que reunirà un centenar de productors.

La sala de conferències del Nou Pavelló firal acollirà xerrades que parlaran d'al·lèrgies, transgènics i de les propietats dels aliments, plantes i herbes.

També s'ha convocat un concurs de receptes antigues en el qual els tres finalistes hauran d'elaborar el seu plat davant del jurat i el públic assistent a la Fira.

Els petits també tindran els seus tallers de pa, de xocolata i d'alimentació sana amb l'objectiu d'educar-los en una dieta equilibrada.

El dissabte, a partir de les 20 h tindrà lloc un sopar – concert en favor de Mali al primer pis del pavelló amb diverses actuacions del país africà on també  tindrà lloc la presentació de l'ong slow action.

El diumenge, les conferències se centraran en la Stèvia (amb el pioner en la introducció de la Stevia a l'estat espanyol) els transgènics i les plantes, els remeis i la cultura popular (amb l'escriptor i professor de Botànic de la Universitat de Barcelona, en Joan Vallés).

Rosa Maria Gràcia, membre d'Slow Food i responsable dels Tallers del gust a les escoles, explica tot seguit quin és el principal objectiu del certamen.  

Àudio

Com hem explicat, durant tot el cap de setmana els visitants podran assistir a diferents conferències relacionades amb l'alimentació i alhora gaudir dels tastos que faran diferents artesans.

També ho ha explicat per Ràdio Balaguer Rosa Maria Gràcia.

Àudio

En aquesta fira també tindrà lloc la primera trobada d'intercanvi d'experiències de diabètics i hipertensos usuaris d'estevia, una planta que s'utilitza com a edulcorant i que pot substituir la sacarina.

A més de diferents ponents, la lliçó inaugural anirà a càrrec del cuiner Santi Santamaria i li seguiran xerrades diverses com les “Flors de Bach” a càrrec de la naturòpata Ana Santos, i “Els aliments imprescindibles per viure, estimar i recordar” amb la dietista Pilar Sempau.

Rosa Maria Gràcia també n'ha destacat alguns.

Àudio

Finalment Recordem que els horaris dels dos dies de fira seran de 11 del mati a 8 del vespre ininterrompudament i que si voleu més informació sobre les conferencies i els actes paral·lels us podeu adreçar a les webs:

http://terreslleida.slowfood.es/
http://www.balaguer.cat/portal/15/?EC=ReadArticle&ArticleID=1773

Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=1142

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar