La Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell ha entregat aquest diumenge el Caragol d’Or 2025 a Cal Graells pel seu compromís amb la gastronomia local
L’acte ha tingut lloc durant el dinar-festa anual de la Societat que s’ha celebrat al restaurant del Monestir de les Avellanes
La Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell ha distingit Cal Graells amb el Caragol d’Or 2025, un reconeixement a la seva trajectòria, constància i capacitat d’innovar mantenint la tradició. Amb més de seixanta anys d’història, la Pastisseria Graells és un establiment de referència a Balaguer, conegut per l’elaboració artesanal de dolços i torrons. Alhora, Cuinat Graells celebra enguany el 25è aniversari, consolidant-se com una proposta gastronòmica que combina innovació i arrelament.
El Caragol d’Or l’han rebut Pere Graells i Jordi Graells de la mà de Carme Puigpelat, presidenta de la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, en un acte que ha comptat també amb la paera en cap de Balaguer Lorena González, i del president del Consell Comarcal, Miquel Plensa.
El Caragol d’Or reconeix persones, entitats o col·lectius que han contribuït a donar prestigi i projecció a Balaguer des de l’àmbit gastronòmic, cultural, esportiu, social o artístic. En edicions anteriors han estat distingits Dona Rural (2024), el seleccionador Robert Martínez (2023), L’Estel (2022), el restaurador Josep M. Morell, el restaurant Cal Xirricló, el mestre pastisser Lluís Muixi, l’esportista Antonio Carreño, el dibuixant Frederic Letamendi, l’Orfeó Balaguerí i l’empresari Joan Renart, entre d’altres.