Sergi Aritzeta, amb el plat Colomí amb miso, blat sarraí i parfait dels interiors', ha estat el guanyador de la 8a edició del Concurs de Cuina 'De la nostra terra al plat' de fira Q
El segon premi ha estat per a Hèctor Padilla, amb Guatlla lacada amb cremós de coliflor, col verda i tocs asiàtics
Les cinc propostes finalistes del concurs han disputat aquest diumenge a la tarda la gran final a l'escenari del sector de Restauració i Oci del pavelló Inpacsa. Un gran espectacle gastronòmic i una plataforma per donar a conèixer cuiners novells del territori a banda d'un escenari per promocionar els productes de proximitat.
Enguany les receptes presentades havien de tenir enguany com a ingredient principal l'aviram. De les receptes es valorava també la utilització d'altres productes de proximitat, així com l'originalitat, la creativitat i, evidentment, el gust.
Després que els concursants elaboressin en directe el plats, el jurat ha fet les valoracions de els propostes presentades. El guanyador del primer premi ha estat Sergi Aritzeta, cuiner i propietari del restaurant 'El Truc' d'Agramunt, amb el plat 'Colomí amb miso, blat sarraí i parfait dels interiors. Aritzeta s'ha mostrat molt content pel premi que ha definit com un tapa d'una ''cuina molt catalana i molt rural i pagesa amb bon producte".
El segon premi ha estat pel cuiner Hèctor Padilla, amb 'Guatlla lacada amb cremós de coliflor, col verda i tocs asiàtics.
El jurat encarregat de valorar les receptes estava format per: Xixo Castaño, propietari i cap de cuina del restaurant Malena de Gimenells; Albert Marimon, propietari i cap de cuina del restaurant La Cava de Tàrrega; Sergi Ortiz, propietari i cap de cuina del restaurant Antic Forn de Cervera; i Jordi Pané, cap de cuina del restaurant Cal Xirricló de Balaguer, que ha destacat el sabor del plat guanyador.
El premi del concurs consistirà en un xec per valor de 500€ i una estada a pensió completa a l'Hotel Balneari Vichy Catalan.
En l'acte d'entrega dels premis han participat la paera en cap de Balaguer, Lorena González, i el paer de Fires i Mercats, Borja Vega. Vega ha qualificat el concurs com una "experiència molt enriquidora i emocionant".
L'Associació Gastrobar juntament amb l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i la Paeria de Balaguer organitzen aquest concurs amb l'objectiu de donar a conèixer els productes de proximitat i les possibilitats gastronòmiques que s'ofereixen al territori.
En el mateix escenari del sector de la Restauració, durant els dos dies de la Fira s'ha pogut gaudir també d'excepcionals showcookings a càrrec dels millors restauradors de la comarca així com de degustacions de vins.