Tres empreses familiars presenten un vinagre de poma de Lleida amb mel de lavanda 100% ecològic amb l'eslògan ‘És temps d'amanir junts' per mostrar la naturalitat i la qualitat dels productes de Ponent

Per Ràdio Balaguer
677 visites
D2Ce9A5884D91Deb0888F67D8B151Feb8B519B2A18C8404Ca20B028E0580Ac7E

 

  • Vinagres Badia, Cal Valls i Torrons i Mel Alemany proposen als consumidors de Catalunya que comprin productes lleidatans i animen als productors i a les administracions del territori a treballar plegats per visualitzar la qualitat i la naturalitat dels productes de Ponent

 

  • El nou vinagre, sorgit en ple confinament té com a valor afegit que conté la mare del vinagre, ja que no està filtrat ni pasteuritzat, no conté sulfits i per tant és un producte totalment natural i de proximitat

 

  • El producte ja està a la venda online a www.alemany.com així com als punts de venda habitual de les marques Alemany i Cal Valls


 

Pla d'Urgell, 27 de setembre de 2020.- 'Una il·lusió de sidra amb el dolç floral de la mel de lavanda' així es la nota de tast del nou vinagre de poma de Lleida amb mel de lavanda elaborat de forma artesanal per tres empreses familiars lleidatanes amb la intenció de cridar l'atenció als productes de proximitat de Lleida. 

 

La iniciativa va de la mà de l'empresa familiar centenària Vinagres Badia (Mollerussa, Pla d'Urgell), de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, La Noguera) també empresa familiar amb cinc generacions i l'empresa familiar pionera en alimentació ecològica Cal Valls (Vilanova de Bellpuig, Pla d'Urgell) que han unit els seus talents i els seus productes per crear un vinagre amb ADN lleidatà 100% i de producció ecològica. 

 

Es tracta d'una aposta per un vinagre natural sense filtrar ni pasteuritzar que incorpora la mare del vinagre i està elaborat amb suc de poma ecològica de la plana de Lleida i amb mel de lavanda de cultiu ecològic molt seleccionada. La filosofia del vinagre és la de mostrar la naturalitat que s'aconsegueix treballant productes de proximitat, ja que un cop collida la poma se n'extreu el suc i immediatament es porta a la vinagreria, situada a 4 quilòmetres i allí es fa la mescla amb la mel de lavanda.

 

Les tres empreses han engegat una campanya en què defensen els productes lleidatans i la necessitat de la cooperació entre productors i administracions per impulsar un territori que ara viu un moment molt complicat arran de la Covid-19. 



 

Sobre les empreses

 

CAL VALLS

Cal Valls és una empresa familiar amb seu a Vilanova de Bellpuig, Pla d'Urgell, pionera en el sector de l'alimentació ecològica i primera empresa elaboradora en obtenir una certificació ecològica al nostre país. Amb una experiència de més de 40 anys, es dediquen a la producció de verdures fresques i a l'elaboració de sucs de fruites i conserves vegetals d'agricultura ecològica i biodinàmica.

 

Cultiven 70 hectàrees d'hortalisses per vendre en fresc i elaboren els seus productes amb matèries primeres pròpies o de petits productors de proximitat principalment, amb una part de distribució d'altres marques, que els permeten oferir més de 200 referències, en benefici d'una alimentació saludable i respectuosa amb el medi ambient.

 

 

VINAGRES BADIA

Empresa familiar i centenària situada a Mollerussa (Pla d'Urgell) dedicada des de fa 5 generacions a la producció de vinagres artesans de màxima qualitat. L'experiència i el saber fer els han permès desenvolupar una nova generació de vinagres i agredolços elaborats amb vins i sidra d'alta complexitat aromàtica i del territori.

 

Badia aposta per vinagres innovadors, expressius i saludables, resultat de combinar una agricultura molt selectiva en origen amb un mètode de fermentació lent i un minuciós control de qualitat al llarg de tot el procés d'elaboració. El seu ampli catàleg de productes es completa amb una col·lecció de vinagres amb segell ecològic, una aposta per oferir als seus clients vinagres més naturals, 100 % ecològics i de proximitat. Sense filtrar, sense pasteuritzar. Vinagres sense gluten i, la gran novetat, vinagres sense sulfits.


 

TORRONS I MEL ALEMANY

Empresa familiar de 5 generacions ubicada al peu del Montsec, al petit poble d'Os de Balaguer (La Noguera). Es dedica a l'elaboració de torrons de forma artesanal i a la selecció de mels en origen arreu de l'estat Espanyol. És l'empresa més premiada de l'estat als Premis Great Taste Awards, considerats els Oscar de l'alimentació delicatessen. Molt vinculada amb el Tercer sector, ocupa 60 persones de centres especials de treball de les terres de Lleida, fruit de seva aposta per la no robotització i la humanització i el seu compromís amb el territori Montsec. L'Univers Alemany 'Art, cultura, humanitat' resumeix els valors de l'empresa, que promou la mel com el dolç natural. Actualment està pol·linitzant l'opinió pública amb la introducció de la mel en diferents productes, com en aquest cas el vinagre en el marc de la campanya #lamelhipintamolt.


 

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar