Una quinzena de doctors i especialistes copen les conferències de la Fira d'Alimentació i Salut. Metges, psicòlegs, infermers i doctors exposaran els ingredients d'una bona alimentació i els beneficis de les teràpies naturals
Les claus d'una bona alimentació i els tractaments naturals centraran els continguts de la Fira d'Alimentació i Salut que se celebra aquest cap de setmana a Balaguer. La Fira, que organitzen conjuntament l'associació Slow Food Terres de Lleida i la Dolça Revolució, arriba a la seva 11a edició plenament consolidada com a punt de trobada i de referència dins del sector de l'alimentació ecològica, la sostenibilitat i la salut.
El certamen compta enguany amb una quinzena de doctors i especialistes que abordaran diferents aspectes per millorar la nutrició i aportaran informació sobre les teràpies naturals, partint sempre d'una base científica i d'estudis publicats. En el seu esforç per seguir incrementant el potencial de la Fira, el certamen continua millorant la qualitat de les conferències incorporant en aquesta edició més especialistes que mai en els àmbits de la salut i de l'alimentació.
Així ho destaca el president de la Dolça Revolució, Francesc Rubio, que també assenyala que després de la sanció de 90.001 que els ha imposat el departament de Salut encaren el certamen d'enguany amb més energia i il.lusió que mai.
Àudio.
Entre els conferenciants més rellevants que es reuniran a Balaguer aquest cap de setmana (27 i 28 d'octubre) destaquen 3 llicenciats en medicina, 2 titulats en infermeria, 3 psicòlegs, 2 doctors en Ciències Químiques, 2 investigadors i divulgadors, 1 professor d'Edafologia i Química Agrícola, 1 doctor en Ciències Biològiques i 1 ex-farmacèutica. També destaca la presència de 3 xefs que aportaran una sèrie de consells a l'hora de posar-se a la cuina i també recomanacions nutricionals.
A banda de les conferències, hi haurà també amb degustacions de productes, tallers sobre nutrició i xerrades sobre experiències amb teràpies naturals.
Segons el mateix Rubio, el certamen d'aquest cap de setmana és també una oportunitat única per veure en el denominat Mercat de la Terra una àmplia mostra d'expositors, productors ecològics, artesans i de la terra.
Àudio.
La Fira d'Alimentació i Salut aplega cada any una gran quantitat de visitants, el 90 % dels quals són d'arreu de Catalunya, l'Estat espanyol, França, Itàlia, Portugal i fins i tot d'algun país sud-americà.
En aquest sentit, el president de la Dolça Revolució ha fet una crida als balaguerins perquè aquest cap de setmana també s'apropin a la Fira, ja que, diu, és una bona ocasió per poder adquirir una sèrie de coneixements que ens poden ajudar a gaudir d'una bona salut.
Àudio.
La fira, que compta amb una gran quantitat de col•laboradors i voluntaris, estarà oberta tant demà dissabte com diumenge, de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. L'entrada té un preu de 5 euros al dia o 8 euros el cap de setmana sencer.