Vallfogona de Balaguer ven més de 1.800 tapes de caragols durant la segona edició de la Fira Lo Caragol food

Per Ràdio Balaguer
765 visites

Al llarg dels dos dies del certamen es despatxen 2.100 degustacions de vi i cervesa artesana per maridar amb les receptes elaborades per mitja dotzena de restauradors. La recepta de la família Farre, veïna del municipi, guanya el Concurs els “Millors Caragols de l'Oest 2024”, que aplega 14 participants amateur

6De7D318E39078D7708379806798B05Ffiralocaragolfoodimg7309

 

Vallfogona de Balaguer ha celebrat la segona edició de la Fira Lo Caragol food aquest cap de setmana superant l'èxit de la primera edició.

L'Ajuntament del municipi, impulsor de la iniciativa amb la col•laboració de veïns i comerços i entitats locals, fa un excel•lent balanç de la convocatòria. Així ho demostren les xifres. Al llarg dels dos dies del certamen s'han despatxat més de 1.800 tapes de cargols preparades per mitja dotzena de restauradors locals i Es Arraïtzes de Garòs com a restaurant convidat. Això és 500 més que en la primera edició. Alhora, s'han venut 2.100 consumicions de vi i cervesa artesana elaborats per sis productors del territori, és a dir, 300 més que l'any passat.

 

Segons ha manifestat l'alcalde, Xavier Castellana, "no podem estar més contents de la bona resposta de visitants que hem tingut al llarg de tot el cap de setmana. En aquesta ocasió, a banda de públic de la Noguera també n'hem rebut de Tarragona, Olot, la Franja de Ponent i molts altres indrets de Catalunya". El primer edil ha agraït la col•laboració de totes les persones que han fet possible la segona edició de la Fira Lo Caragol food, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, l'Aplec del Caragol, la Federació de Colles de l'Aplec (Fecoll) i la Federació d'Hostaleria de Lleida.

 

El premi "Els Millors Caragols de l'Oest 2024" s'ha quedat de nou a Vallfogona. El plat presentat per Eloi Farre, una recepta del seu difunt pare Enric, s'ha coronot com la guanyadora del concurs. Així ho ha determinat el jurat, format per Lo Sr. Postu, el membre de la Fecoll Xavi Gaya, el blocaire gastronòmic Jonathan Nuevo, la blocaire i instagramer Dolors Mateu i el propietari del restaurant Cal Xirricló de Balaguer, Francesc Molins, després de degustar les 14 receptes presentades per cuiners i cuineres no professionals.

 

La 2a edició de la Fira Lo Caragol food, celebrada els dies 4 i 5 de maig, ha maridat gastronomia, mercat de productes de proximitat (que ha aplegat una trentena d'elaboradors de Vallfogona de Balaguer i rodalies), música i activitats per als més petits amb altres propostes en les quals els cargols han estat protagonistes.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar