El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i la Fundació Jericó han presentat aquest dimecres una nova campanya de sensibilització i promoció sobre l'aprofitament alimentari sota l'eslògan '- la resta que suma '.

Per Ràdio Balaguer
193 visites
D710Cd626D660A76Dd5F467693828785250820Bancalimentspresentacio769Campanyalarestaquesumamissatges

La campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, comença aquest mes d'agost i es prolongarà fins al 2026. Segons han explicat els presidents del Banc dels Aliments i Fundació Jericó, Antoni Fo i Ramon Niubó, respectivament, "-la resta que suma vol ser una campanya en positiu per sensibilitzar-nos i conscienciar-nos del valor que hi ha darrere d'una resta alimentària que encarà pot sumar valor amb altres aprofitaments". El director de la Fundació Jericó, Lluc Flotats, també ha destacat que la campanya és oberta i es podran afegir activitats a mesura que avancin els mesos.

 

Entre les primeres accions figura la Jornada Empresa i Aprofitament Alimentari el dimarts, dia 9 de setembre, a la Sala Sunka del carrer Bisbe Martin Ruano de Lleida. Una jornada que vol abordar les noves normatives al voltant de l'aprofitament alimentari; el posicionament ètic de les empreses per fer front al malbaratament dels aliments; i alguns casos de bones pràctiques al respecte. Aquesta activitat també compta amb la col·laboració de Plusfresc, ResponCAT, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Cuina Amiga, i Como Pomona. La jornada és gratuïta amb inscripció previa a traves de la web del Banc del Aliments i Fundació Jericó.

 

La trobada s'iniciarà amb l'arribada de ponents i participants a partir de les 9.30 hores. Una vegada feta la salutació institucional, serà Alba Graells Roca; de la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Generalitat de Catalunya qui farà una ponència sobre la darrera legislació i normativa respecte a l'aprofitament alimentaria en l'àmbit de l'empresa.

 

Tot seguit, Joan Fontrodona Felip, director del Departament d'Ètica Empresarial i titular de la Càtedra CaixaBank de Sostenibilitat i Impacte Social en IESE Business School; exposarà la ponència Ètica empresarial i sostenibilitat.

 

Després de la pausa del cafè, està prevista la taula rodona Bones pràctiques contra el malbaratament dels aliments. Aquest col·loqui comptarà amb els ponents Rafael Oncins Pujol, director RSE a Plusfresc i president de ResponCAT; Neus Brenuy Casals, directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida; i Josep Lluís Escuer, representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

 

La trobada finalitzarà amb un breu taller de Cuina d'aprofitament a càrrec de Salvador Trabalón Brugulat, xef del restaurant Saroa i membre del col·lectiu solidari de restauradors Cuina Amiga.

 

La campanya també constarà d'altres tallers de cuina d'aprofitament i una exposició amb consells i receptes de plats elaborats amb restes alimentàries. El col·lectiu solidari Cuina Amiga col·labora en la campanya amb els tallers de cuina d'aprofitament i consells i les receptes de l'exposició.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar